Γραφείο Τσακαλώτου: Γυαλιά καρφιά η πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται

Για δεύτερη φορά, σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, άγνωστοι διαρρήκτες, εισέβαλαν στην πολυκατοικία, όπου, μεταξύ των άλλων, στεγάζεται και το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών, επί κυβέρνησης ΣΙΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Οι εισβολείς, που φαίνεται να παρέμειναν μέσα στην πολυκατοικία της οδού Μαυροκορδάτου, στο κέντρο της Αθήνας για πολλές ώρες, αφού διέρρηξαν συνολικά με όλη τους την άνεση εννέα γραφεία επαγγελματιών, αυτή τη φορά, δεν εισέβαλαν στο γραφείο του πρώην Υπουργού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο οποίος την προηγούμενη

φορά, που διαπιστώθηκε εισβολή αγνώστων οι οποίοι μάλιστα είχαν ανοίξει και τρύπα στον τοίχο, είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες, αλλά και ένα δηκτικό σχόλιο για τους δράστες, που έλεγε το εξής, αφορμή ότι είχαν αρπάξει και υπολογιστές: «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το πολύ να μάθουν κάποια οικονομικά…» Η Αστυνομία στο κέντρο της πρωτεύουσας, μπήκε, λοιπόν, σε νέο… μπελά, καθώς διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια της νύχτας οι άγνωστοι μπουκαδόροι, είχαν προλάβει να διαρρήξουν συνολικά, όπως προαναφέρθηκε, εννέα γραφεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού διέρρηξαν με τη σειρά τα γραφεία σε διάφορους ορόφους της πολυκατοικίας, που τα στεγάζει, αφαίρεσαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν. Πέρα από τα αντικείμενα που άρπαξαν, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για φθορές που προκάλεσαν στο εσωτερικό τους στην προσπάθειά τους να ξηλώσουν υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, τα οποία, προφανώς, θα επιχειρήσουν να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές στη λεγόμενη «μαύρη αγορά».

Για αποτυπώματα η σήμανση

Ήδη, για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, στην πολυκατοικία βρέθηκε συνεργείο της Σήμανσης το οποίο πήρε αποτυπώματα και άλλα στοιχεία από τα σημεία που πέρασαν οι εισβολείς σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν οι κακοποιοί για να σταματήσουν και οι συχνές «επισκέψεις» στο κτίριο. Όπως προαναφέρθηκε, την είδηση της παραβίασης του γραφείου του στην πολυκατοικία της οδού Μαυροκορδάτου, είχε κάνει γνωστή, πριν από την Αστυνομία, ο ίδιος ο πρώην Υπουργός των Οικονομικών με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Έγραφε, λοιπόν, τότε, για την εμπειρία της εισβολής των αγνώστων:

«Σήμερα το πρωί, μπαίνοντας στο γραφείο με τους συνεργάτες μου αντικρίσαμε αυτήν την εικόνα. Οι διαρρήκτες αφού σκαρφάλωσαν στον 7ο όροφο, έσπασαν τον εξωτερικό τοίχο, ανακάτεψαν τα έγγραφα και αφαίρεσαν τους υπολογιστές μας. Προφανώς δεν είναι ακόμη γνωστά τα κίνητρα τους και όλα είναι πιθανά. Έχουν φυσικά γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και των στόχων τους.

Τίποτα και κανένας δεν θα μας τρομοκρατήσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας φιμώσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας σταματήσει. Και ας ψάξουν όσο θέλουν αυτά που αφαίρεσαν αν αυτός ήταν ο στόχος τους. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το πολύ πολύ να μάθουν κάποια οικονομικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα