Η Sony θα μας φορέσει «έξυπνη» περούκα!

Τα «έξυπνα» γυαλιά και ρολόγια είναι ήδη ξεπερασμένα gadgets για τη Sony, η οποία κάνει ένα βήμα παραπέρα και κατοχυρώνει την ευρεσιτεχνία για μια… «έξυπνη» περούκα (SmartWig)! Σύμφωνα με τη σχετική αίτηση της τεχνολογικής εταιρείας, το wearable gadget θα καλύπτει «τουλάχιστον ένα τμήμα του κεφαλιού του χρήστη», ενώ θα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα για συλλογή δεδομένων, μία μονάδα επεξεργασίας δεδομένων που θα συνδέεται με αυτόν

και ένα interface επικοινωνίας που θα συνδέεται με τη μονάδα επεξεργασίας για να επικοινωνεί με άλλες συσκευές.

Αυτά θα είναι όλα καλυμμένα, ούτως ώστε να μην φαίνονται, όταν χρησιμοποιούνται. Επίσης, η περούκα μπορεί να αποτελείται από τεχνητά ή πραγματικά (ανθρώπινα ή όχι) μαλλιά, και θα περιλαμβάνει GPS και θα υπάρχει η δυνατότητα να φοριέται «επιπρόσθετα» με τα μαλλιά του χρήστη και θα μπορεί να συλλέγει διάφορα δεδομένα, όπως η πίεση του αίματός του.

Στις εν δυνάμει χρήσεις της περούκας περιλαμβάνεται και η χρήση της από άτομα με προβλήματα όρασης για πλοήγησή τους στο δρόμο, με πιθανή επιπρόσθετη χρήση τεχνολογίας υπερήχων για τον εντοπισμό αντικειμένων στο γύρω περιβάλλον. Επίσης, θεωρείται πως θα μπορούσε να δει ευρεία χρήση σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα