Η αύξηση του ΦΠΑ φέρνει πολιτική κρίση στην Ιταλία (;)

Εκτός από την Ελλάδα, το πολιτικό σκηνικό κρέμεται από μια κλωστή και στην Ιταλία, με αφορμή την προγραμματισμένη αύξηση του ιταλικού φόρου προστιθέμενης αξίας από το 21% στο 22%.

«Αν την 1η Ιουλίου εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ, η κυβέρνηση θα πέσει» προειδοποίησε η Ντανιέλα Σαντανκέ, του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Από τη μεριά του, ο υπουργός

Οικονομικώνμ Φαμπρίτσιο Σακομάνι, αναφέρει ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ», ωστόσο συμπληρώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ελλιγμών.

Τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και ο κεντροδεξιός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αντζελίνο Αλφάνο έχουν διαμηνύσει ότι θεωρούν την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας και την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ, θέματα ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας. Απ΄ότι φαίνεται, με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο κεντροαριστερός υφυπουργός Οικονομικών, Στέφανο Φασίνα, από τους ιθύνοντες του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Keywords
Τυχαία Θέματα