Η Αστυνομία «φοβάται» νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Πολύ περίεργη είναι η υπόθεση με το βαρύ πολεμικό υλικό που βρέθηκε προχθές τυχαία από αλλοδαπό σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και βάζει σε σκέψεις της Ελληνική Αστυνομία, μετά και τα τελευταία γεγονότα με την δολοφονία των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

«Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες».

Η ανεύρεση των όπλων ενισχύει τους βάσιμους φόβους της ΕΛ.ΑΣ για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, αφού εκτιμάται πως τα 4 καλάσνικοφ, οι 10 χειροβομβίδες και τα 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε βαρέλι, επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο αντάρτικο πόλεως.

Πάντως, τα όπλα ήταν «καθαρά» και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια. Όπως προέκυψε, οι χειροβομβίδες ήταν αμυντικές, τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, και τα φυσίγγια κυρίως για πολεμικά τυφέκια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ότι είναι ένα μίνι οπλοστάσιο οργάνωσης, ενώ ο τρόπος που είχε συσκευαστεί παραπέμπει σε παλαιότερες «ανακαλύψεις», όπως στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Μάλιστα, τα καλάσνικοφ ήταν έτοιμα για χρήση και πολύ καλά συντηρημένα (τα είχαν λαδώσει), γεγονός που προτρέπει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι «ιδιοκτήτες» τους θα τα χρησιμοποιούσαν σύντομα.

Οι φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα ακόμη και με στόχο κάποιον αστυνομικό, που εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προέρχονται από αξιοποίηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων, ενώ το γεγονός πως υπάρχουν κρυμμένα οπλοστάσια στην Αθήνα τούς ενισχύει.

Γι’ αυτό το λόγο η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή και καλεί σε αυξημένη επαγρύπνηση όλους τους αστυνομικούς, προκειμένου να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα