Η εντολή Τσίπρα στη συνεδρίαση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στη σημερινή συνεδρίαση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει ξεκάθαρη εντολή στους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο αλλά και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να υπάρξει μια «ένεση» ρευστότητας

στην αγορά. Αυτό θα επιτρέψει και να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συνδέεται με την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Η «κουβέντα» για τα ειδικά μισθολόγια

Κατά τη συνεδρίαση σήμερα του μίνι Υπουργικού, στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα πρέπει να «ανακαλυφθούν» τα ανάλογα ισοδύναμα ώστε να μην μειωθούν οι μισθοί σε περίπου 188.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Η… κουβέντα αρχίζει από μηδενική βάση καθώς σε προηγούμενη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού είχε πεταχτεί στον «κάλαθο των αχρήστων» η πρόταση του οικονομικού επιτελείου.

Μάλιστα, σήμερα είναι πιθανό να συμμετάσχουν στο μίνι Υπουργικό Συμβούλιο και υπουργοί που κανονικά δεν θα έπαιρναν μέρος αλλά οι αρμοδιότητές τους έχουν ειδικό βάρος για τα ειδικά μισθολόγια.

ΔΕΘ, τηλεοπτικές άδειες και Σύνοδος του Νότου

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείψει και η πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ, η οποία θα σκιαγραφήσει τα επόμενα «βήματα» προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση και να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη, τα κυβερνητικά στελέχη θα επιβεβαιώσουν ότι τα τεκταινόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι προς της σωστή κατεύθυνση απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων.

Στο μίνι Υπουργικό Συμβούλιο θα εξεταστεί και η ατζέντα για τη Σύνοδο των ηγετών των χωρών του Νότου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα.

Το άρθρο Η εντολή Τσίπρα στη συνεδρίαση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα