Η επέλαση των… comics

Αν εξαιρέσουμε τις περιπέτειες «21 Jump Street» και «Η Τιμωρός», όλες οι άλλες ταινίες της σημερινής παρουσίασης έλκουν την καταγωγή τους και αναπόφευκτα την αισθητική τους από τα comics. Ειδικά δε οι ταινίες «Ghost Rider, το Πνεύμα της Εκδίκησης» και «Οι Εκδικητές» αποτελούν απευθείας συνέχεια των Marvel comics, ενώ το «The Dark Knight Rises» κατάγεται από τον υπερήρωα Batman

των DC comics.

21 Jump Street
Δύο πρώην συμμαθητές αποφοιτούν μαζί από τη σχολή της αστυνομίας, ανυπομονώντας να ριχτούν στην περιπέτεια της δουλειάς. Επειδή όμως οι δυνατότητές τους χαρακτηρίζονται περιορισμένες μετατίθενται σε ένα παλιό, undercover πρόγραμμα της αστυνομίας, όπου θα πρέπει να γυρίσουν ξανά στα θρανία, παριστάνοντας τους μαθητές λυκείου. Οι δύο συνάδελφοι θα δίνουν αναφορά στο τμήμα της 21 Jump Street και τον Capt. Dickson (Ice Cube), ενώ αποστολή τους είναι να εξαρθρώσουν ένα επικίνδυνο κύκλωμα ναρκωτικών. Κινηματογραφική αναβίωση της θρυλικής σειράς των '80s, μέσω της οποίας ο νεαρός τότε Johnny Depp συστήθηκε στο ευρύ κοινό. Τιμητικά ο Johnny Depp κάνει ένα πέρασμα και σε αυτή την ταινία, η οποία ωστόσο έχει σαφώς πιο κωμικό προσανατολισμό.
Σκηνοθεσία: Phil Lord, Chris Miller Παίζουν: Channing Tatum, Jonah Hill, Ellie Kemper, Ice Cube, Johnny Depp.


Ghost Rider, το Πνεύμα της Εκδίκησης: Διαβολικά γκάζια
Ο Τζόνι Μπλέιζ προσπαθεί να αφήσει πίσω το παρελθόν του και να ξεχάσει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Διάβολο, ζώντας αποτραβηγμένος. Ωστόσο, ένας παράξενος μοναχός ζητά τη βοήθειά του, προσφέροντας ως αντάλλαγμα σωτηρία από την κατάρα του. Έτσι ο ήρωας της Marvel θα ξαναβρεθεί για μία ακόμη φορά πάνω στη φλεγόμενη μηχανή του και θα πάρει τους δρόμους, προκειμένου να σώσει ένα ξεχωριστό μικρό αγόρι, προτού εκείνο πέσει στα χέρια του άρχοντα του σκότους.
Σκηνοθεσία: Mark Neveldine, Brian Taylor, Παίζουν: Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Idris Elba.

The Dark Knight Rises
Το τέλος της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν για τον Σκοτεινό Ιππότη. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2012 και γενικότερα υπάρχει η προσδοκία ότι ο Νόλαν θα γράψει μια ακόμη σπουδαία σελίδα στην ιστορία ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικς.
Σκηνοθεσία: Christopher Nolan Παίζουν: Christian Bale, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy

Η Τιμωρός: Η εκδίκηση είναι γένους θηλυκού
Η Τζίνα Καράνο ως μυστική πράκτορας επικίνδυνων αποστολών γίνεται στόχος επαγγελματιών δολοφόνων. Ταξιδεύοντας διαρκώς σε Ευρώπη και Αμερική η Καράνο θα υφάνει υπομονετικά και μεθοδικά μια περίτεχνη παγίδα για να εντοπίσει τους διώκτες της.
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μάικλ Φασμπέντερ, Αντόνιο Μπαντέρας, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Μάικλ Ντάγκλας.


Οι Εκδικητές (Avengers)
Οι Avengers της Marvel έσπασαν τα ταμεία για πρώτο τριήμερο προβολής τους, ξεπερνώντας τα 200 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ, αλλά και το προηγούμενο ρεκόρ των 169,2 εκατομμυρίων δολα

Keywords
Τυχαία Θέματα