Η Τερέζα Μέι «απειλεί»: Αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία, ο κίνδυνος είναι μεγάλος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε τους Βρετανούς βουλευτές ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit, κατά την ιστορική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, θα είχε ως αποτέλεσμα τον «άκρως πραγματικό κίνδυνο» της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ενώ ήδη η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής σε μια συνέντευξη που παραχώρησε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα Mail

On Sunday, προειδοποιεί ή… απειλεί.

«Αυτό θα σημάνει μια μεγάλη αβεβαιότητα για τη χώρα, με τον άκρως πραγματικό κίνδυνο να μην υπάρξει Brexit ή να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία».

Απευθυνόμενη στους Συντηρητικούς βουλευτές, που δηλώνουν έτοιμοι να θάψουν τη συμφωνία, η Μέι ανέφερε την απειλή της διεξαγωγής νέων βουλευτικών εκλογών και μιας πιθανής νίκης του Τζέρεμι Κόρμπιν, του επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών.

Η Τερέζα Μέι είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι η ερχόμενη εβδομάδα είναι «σημαντική για την τύχη του Brexit».

Οργισμένες διαδηλώσεις

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο πλαίσιο μιας πορείας υπέρ του Brexit της οποίας ηγήθηκε ο Τόμι Ρόμπινσον, μια προσωπικότητα της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ είχε τη στήριξη και του ευρωφοβικού Ukip.

«Τερέζα Μέι, προδότρια»

Στη σελίδα των διοργανωτών της εκδήλωσης στο Facebook η κινητοποίηση περιγράφεται ως μια «δημοκρατική και ειρηνική διαδήλωση που διατυπώνει τη δύναμη των συναισθημάτων που νιώθουν οι υπέρμαχοι του Brexit παρά τον καταιγισμό της προπαγάνδας κατά του Brexit, στην οποία έχουν εκτεθεί για σχεδόν δυόμιση χρόνια».

«Εάν το κοινοβούλιο δεν οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνταγματική κρίση μετά τον αγγλικό εμφύλιο» σημείωσε ο ηγέτης του Ukip Τζέραρντ Μπάτεν, σε ομιλία ενώπιον των διαδηλωτών.

Ο ίδιος κατακεραύνωσε την πολιτική τάξη χαρακτηρίζοντάς την «δόλια και προδοτική».

Το άρθρο Η Τερέζα Μέι «απειλεί»: Αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία, ο κίνδυνος είναι μεγάλος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα