Η τρόικα ζητά κλείσιμο &απολύσεις χωρίς αποζημίωση

Κεραυνός εν αιθρία οι απαιτήσεις της τρόικας για ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ που ζητά να κλείσουν χωρίς να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, απορρίπτοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία.

Η εξέλιξη αυτή «οδηγεί» το Μαξίμου, σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου Άμυνας.

Την αποκάλυψη για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τις

αμυντικές βιομηχανίες έκανε σήμερα (03/09) η ίδια η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.

«Στείλαμε περασμένη εβδομάδα πρόταση που ετοιμάσαμε – την είχε κάνει αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών και έδωσε "πράσινο φως" ο Αντώνας Σαμαράς να σταλεί στην τρόικα» είπε η Φώφη Γεννηματά και εξήγησε πως την περασμένη Πέμπτη έγινε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δανειστών. «Ανέβαλαν την απάντηση λέγοντας ότι θέλουν λίγο χρόνο να επεξεργαστούν την πρόταση. Χθες λάβαμε email αναφερόμενο στις τρεις εταιρείες - ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ - που απέρριπτε τις προτάσεις ως "μη ρεαλιστικές" και "μη βιώσιμες"».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το κλείσιμο επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς να υπάρξουν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους. Η τρόικα προκρίνει το μοντέλο της πτώχευσης.

Η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας τόνισε ότι σε συνομιλία της με τον Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς της απάντησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πάμε για μάχη».

Η ίδια τόνισε: «Ζήτησα να γίνουν παρεμβάσεις ανώτατο δυνατό επίπεδο γιατί υπό την πίεση επόμενης δόσης αργά ή γρήγορα το θέμα θα έρθει σε αδιέξοδο».

Για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας έχει ενημερωθεί εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος καθώς και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα