Ίριδα και Μαλένα έρευνα: Αυτά είναι τα πορίσματα – Δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει συλληφθεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Οι εξελίξεις στην υπόθεση της 33χρονης είναι ραγδαίες καθώς στο κάδρο έχει μπει και ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών του ζευγαριού από την Πάτρα. Μάλιστα ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως τόσο για την Μαλένα όσο και για την Ίριδα, τα κρατημένα δείγματα ιστών μπορούν να δώσουν
Ηδη αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, αναζητούν τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας. Την ίδια ώρα, οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών με επικεφαλής τον κ.Καρακούκη, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.
Κομβικός πάντως μπορεί να είναι και πάλι ο ρόλος του υπερσύγχρονου εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας κ. Νικόλαο Ράικο. Σύμφωνα με επιστήμονες που έχουν γνώση του ιατρικού φακέλου της Τζωρτζίνας αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων, ένα από τα φάρμακα που λάμβανε η 9χρονη σε συνδυασμό με την κεταμίνη που της χορηγήθηκε , δημιούργησε μεγαλύτερη καταστολή με αποτέλεσμα να είναι 100% φονικό το αποτέλεσμα – αν και από μόνη της η δόση ήταν θανατηφόρα.
Λέων: Θα έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την ΤζωρτζίναΤα στοιχεία για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι αδιαμφισβήτητα και η υπόθεση πολύ καλά «δεμένη», τόνισε ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Λέων τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Προσέθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας. «Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», επεσήμανε.
Για το δεύτερο παιδί ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς φέρεται να ήταν εκεί την ώρα του θανάτου. Σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν και στο μωρό και στην 3,5 ετών Μαλένα. Ο κ. Λέων εξήγησε πως για να βρεθεί αίμα πάνω στο πανάκι, σημαίνει ότι ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας. Μάλιστα επεσήμανε πως αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.
Ψάχνουν και δεύτερη ουσία στην ΤζωρτζίναΜάλιστα χθες προέκυψε ένα ακόμα στοιχείο, καθώς στην εκπομπή της Αγγελικής «Φως στο Τούνελ» η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα η ίδια απάντησε θετικά και είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».
Αποκάλυψη του protothemaΤην ίδια ώρα, το Πρώτο Θέμα φέρνει στο φως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, εκτός από την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκαν βενζοδιαζεπίνες. Δηλαδή μια ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή συγκεκριμένων χαπιών με αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και η μεγάλη ποσότητα προκαλεί έντονη δυσφορία. Και για αυτό θα πρέπει να περιορίζεται η χρήση της και μόνο κατόπιν παρακολούθησης ιατρού. Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και προφανώς το χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι ουσίες που βρέθηκαν είναι οι: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 24 Μαρτίου 2022 από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και στο δείγμα αίματος βρέθηκαν αντιεπιληπτικές ουσίες που προφανώς χορηγούνταν στο παιδί από τους γιατρούς του νοσοκομείου, αναισθητικές ουσίες (δηλ. κεταμίνη, θειοπεντάλη, προποφόλη) και βενζοδιαζεπίνες (διαζεπάμη, αλπραζολάμη, φλουνιτραζεπάμη κλπ.) και συγκεκριμένα τα: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam (βενζοδιαζεπίνες), ketamine, norketamine, lidocaine, prilocaine (αναισθητικά).
Η αποκάλυψη των τοξικολογικών εξετάσεων και το γεγονός ότι η μητέρα χορηγούσε στο παιδί και άλλες ουσίες ιδιαίτερα επικίνδυνες εκτός από την κεταμίνη, δηιουργούν ένα εφιαλτικό σενάριο για το τι περνούσε το κοριτσάκι τους τελευταίους μήνες της ζωής της. Η χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των αγχολυτικών σε συνδυασμό με τα αναισθητικά όπως η κεταμίνη, δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερα τοξικό «κοκτέιλ» φαρμάκων που επηρέασαν καταλυτικά τον οργανισμό της 9χρονης. Σύμφωνα με πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, συγκεριμένες ουσίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζονται. Εκτιμούν πως το συγκεκριμένο κοκτέιλ φαρμάκων σε συνδυασμό με την κεταμίνη όταν συνυπάρχουν στον οργανισμό η τοξικότητα της κεταμίνης εκδηλώνεται σε μικρότερες συγκεντρώσεις.
Πώς εντοπίστηκε η κεταμίνηΠαράλληλα η κυρία Σαρδέλη αποκάλυψε ότι η κεταμίνη που εντοπίστηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του κοριτσιού. «Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλοεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε. Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» σημείωσε.
«Όσα περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε.
Στην ιατροδικαστική έκθεση για την 6,5 μηνών Ίριδα, εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» υπάρχει και ένα εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος. «Επίσης διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλενογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών», όπως αναφέρει στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Αγγελική Τσιόλα. Παράλληλα ελέγχεται και ένα πανάκι που είχε εντοπιστεί στην κούνια του άτυχου βρέφους με 2-3 σταγόνες αίμα καθώς ότι αυτό το πανάκι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.
Τα ύποπτα στοιχεία στην ιατροδικαστική έκθεση για την ΜαλέναΔυο χρόνια νωρίτερα από την Ίριδα είχε πεθάνει η Μαλένα. Τότε ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, κάτι που δεν ήταν σύμφωνο με την κλινική της εικόνα γι’ αυτό και η περίπτωσή της επανεξετάζεται. Μάλιστα όπως και στην περίπτωση της Ιριδας, στην Μαλένα εντοπίστηκαν γρατζουνιές, αυτή τη φορά στη μύτη. Στην έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εντοπίζονται «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα». Παράλληλα από τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας προέκυψε «έντονο πνευμονικό οίδημα. Έντονη πνευμονική συμφόρηση», ενώ και στην Ίριδα αναφέρεται ως αιτία θανάτου εκτός από την αγενεσία φλεβόκομβου το πνευμονικό οίδημα που μπορεί όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί να προκληθεί από ασφυκτικό θάνατο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάτρα 3 παιδιά: «Ο Μάνος ως πληρεξούσιος είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς, πρέπει να πήρε 250.000 ευρώ»
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί πήραν οι αστυνομικοί το καναρίνι από το σπίτι της
- Μαρτυρία στον ΑΝΤ1: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να κάνουμε κακό στον Μάνο Δασκαλάκη»
- Πρωτομαγιά 2022: Αλλάζει μέρα η αργία – Πότε θα γιορταστεί
- Λέων σε ΣΚΑΪ: Υπάρχει επιβεβαιωμένος τρόπος θανάτου και για τη Μαλένα -Τα στοιχεία που καίνε τη μητέρα
- Επιδότηση βενζίνης μέσω gov.gr: Ποιοι χάνουν το κουπόνι
- ΕΟΦ: Ανακαλεί 13 συμπληρώματα διατροφής
- Πρώτη νίκη Εμπειρίκου στη... ναυμαχία για τις «Ελληνικές Μαλδίβες»
- Έχεις δει τον 35χρονο γιο της Αγγελικής Νικολούλη; Είναι ένας κούκλος
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Παρίστανε την ανιψιά της σπιτονοικοκυράς της και πουλούσε τα πράγματά της
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Νικολούλη ψόφα: Χαμός με το μήνυμα, η αντίδραση της αδερφή της Ρούλας
- Φορολογικές δηλώσεις 2022: Τα 20 επαγγέλματα με τις «χρυσές» αποδείξεις
- Ίριδα και Μαλένα έρευνα: Αυτά είναι τα πορίσματα – Δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα
- Ανδρουλάκης Πάτρα: Στις 8 Μαΐου θα αποφασιστεί το όνομα του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ
- Ζώδια Απριλίου – Άση Μπήλιου: Η Νέα Σελήνη πυροδοτεί αλλαγές και νέες ενάρξεις
- Serial killer: Η ιστορία του δολοφόνου που ζει σε γυάλινο κουτί στη φυλακή
- Εορταστικό ωράριο: Τι προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος
- Αυγά μάτια στον φούρνο – συνταγή: Ένα φανταστικό brunch
- Φως στο Τούνελ: Αποθέωση της Αγγελικής Νικολούλη
- Αραβική πίτα θερμίδες: Γιατί λέμε “ναι”!
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Ίριδα και Μαλένα έρευνα: Αυτά είναι τα πορίσματα – Δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα
- Μουντάλ Κατάρ: Δημοσιεύθηκε το επίσημο τραγούδι
- Σταϊκούρας στον Αυτιά: Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το επίδομα ακρίβειας
- Νικολούλη ψόφα: Χαμός με το μήνυμα, η αντίδραση της αδερφή της Ρούλας
- Φορολογικές δηλώσεις 2022: Τα 20 επαγγέλματα με τις «χρυσές» αποδείξεις
- Serial killer: Η ιστορία του δολοφόνου που ζει σε γυάλινο κουτί στη φυλακή
- Εορταστικό ωράριο: Τι προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος
- Ουκρανία πόλεμος: Προειδοποίηση Ζελένσκι στους συνεργάτες των Ρώσων
- Πώς να μην μυρίζω σκόρδο: Αυτό είναι το αντίδοτο!
- Survivor trailer 2/4: Άγριος καβγάς ανάμεσα σε Κωνσταντίνο και Τάκη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στην τελική ευθεία τα πρωταθλήματα με τρία μεγάλα ντέρμπι
- Ο «λαβωμένος» Προμηθέας υποδέχεται τον Ιωνικό και ψάχνει επιστροφή στις νίκες
- Δημήτρης Μητροπάνος: Αυτή ήταν η ζωή μου
- Το έγκλημα, η τιμωρία και μια άβυσσος…
- Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά το Πάσχα
- Γενικός Γραμματέας ΓΣΒΕΕ: Η παρατεταμένη αβεβαιότητα δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Τζεντιλόνι: Οι Βρυξέλλες εξετάζουν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Μόσχας που δεν θα επηρεάσουν τον ενεργειακό τομέα
- Φονικό copy paste της Συρίας η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
- Ηλιόπουλος: Να μειωθεί εδώ και τώρα ο ΕΦΚ στα καύσιμα
- Από την «γαλάζια» ασυμφωνία στην «Εθνική Συμφωνία»