Καιρός 28η Οκτωβρίου 2024: Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και το σκηνικό του καιρού δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο της εβδομάδας που διανύουμε. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να είναι η ηλιοφάνεια, οι ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο,

το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δεν προβλέπονται βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος υπογραμμίζει ότι η ανυδρία που παρατηρείται στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο, και με την οποία θα κλείσει ο μήνας, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται γενικότερα στα Βαλκάνια, και κατά μέρος στην Ευρώπη.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ίδιο σκηνικό για τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου προβλέπει και ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνοντας ότι ναι μεν δεν θα έχουμε βροχές, όμως, θα επικρατεί ψύχρα το βράδυ και νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τάσος Αρνιακός

Με τη σειρά του, ο μετεωρολόγος του Ant1, Τάσος Αρνιακός, σημειώνει ότι η ανομβρία θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί.

Γιώργος Τσατραφύλλιας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια, οι άνεμοι θα διατηρηθούν στο Αιγαίο στα 7-8 Μποφόρ. Σε ότι αφορά τον καιρό της παρέλασης, σημειώνει ότι δεν θα έχουμε «ούτε ιδιαίτερο κρύο, ούτε 30άρια».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα αραιή συννεφιά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-10-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα