Κάλεσμα Σαμαρά για ενότητα σε μια Νέα Ελλάδα

«Η μάχη για τη Νέα Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει. Σήμερα δεν είναι το τέλος ενός ακόμη συνεδρίου, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και τη χώρα», είπε στο ξεκίνημα της καταληκτικής ομιλίας του στο 9ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και απηύθυνε νέο προσκλητήριο εντός και εκτός κόμματος, σηκώνοντας σημαία «εθνικής ενότητας».

Το

προσκλητήριο του πρωθυπουργού προς όσους απομακρύνθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και όλους όσοι δεν ανήκαν ποτέ σε αυτή, έχει στόχο τη μετεξέλιξή του κόμματος, προτάσσοντας την ενότητα της κεντροδεξιάς ζητώντας να ανοίξουν οι πόρτες της Ν.Δ για όλους όσοι «συναισθάνονται την ανάγκη της ενότητας για την πατρίδα» ήταν και μια έμμεση απάντηση στα στελέχη του κόμματος, που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια της οργανωμένης βάσης του κόμματος για τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κύριος Σαμαράς σημείωσε ότι η Ν.Δ «έμεινε όρθια όταν κατέρρευσαν τα πάντα» και πρόσθεσε ότι οι ιδέες της δικαιώνονται σήμερα στην Ελλάδα όπως δικαιώθηκαν σε όλο τον κόσμο.

«Η παράταξη μπαίνει μπροστά πιο ενωμένη από ποτέ, για να τα αλλάξουμε όλα σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει το παρελθόν», δήλωσε ο κ.Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είπε στους συνέδρους ότι «έχουμε σημαντικά και κρίσιμα κομματικά καθήκοντα μπροστά μας, αλλά και το εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη νέα Ελλάδα. Προχθές απηύθυνα προσκλητήριο προς όλους γιατί η νέα Ελλάδα δεν είναι μία κομματική απλή επιλογή, πριν την αποφασίσουμε εμείς εδώ, την έχουν αποφασίσει στις καρδιές τους οι Έλληνες.»

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι σήμερα η παράταξη της Ν.Δ έχει δίπλα της πολλούς που παλιά απομακρύνθηκαν ή στάθηκαν μακριά της και τώρα καταλαβαίνουν ότι η νέα Ελλάδα είναι και δικό τους στοίχημα.

«Να ανοίξουμε τις οργανώσεις και να υποδεχθούμε όσους θα ήθελαν να έρθουν και να πλησιάσουμε αυτούς που διστάζουν να ενταχθούν αλλά δεν θα είχαν δισταγμό να συμπαραταχθούν», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ν.Δ στον αγώνα αυτό έχει αντιπάλους τριών ειδών: αυτούς που είναι κολλημένοι σε ιδεολογήματα του χθες, όσους θέλουν να προστατέψουν αυτά που η Ν.Δ θέλει να αλλάξει και τους λαϊκιστές, όσους βάζουν στοίχημα για την αποτυχία της χώρας, τους κάθε είδους ακραίους φανατικούς του χθες.

«Η αντίθεση μνημόνιο αντιμνημονιο ξεπεράστηκε οριστικά. Το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος. Το είπαμε πρώτοι. Τώρα παλεύουμε να βγούμε από το μνημόνιο να μη χρειαζόμαστε πλέον δανεικά, να πιάσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το θέμα είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού και αυτό σημαίνει σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις», υποστήριξε.

«Η νέα Ελλάδα που χτίζουμε χωράει όλους, ακόμη και τους αντιπάλους μας, αλλά το χθες δε χωράει κανέναν, ούτε καν τους κολλημένους», δήλωσε ο κ.Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, είτε άλμα προς στο αύριο, είτε παράδοση στα αδιέξοδα του χθες . «Η καλύτερη πλευρά του λαού μας είναι με τον πρώτο δρόμο, αυτή η Ελλάδα μας ζητά να τα αλλάξουμε όλα», πρόσθεσε.

Επιτέθηκε εμμέσως στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του TAP και τους κατηγόρησε ότι κάνουν τη μιζέρια τους πολιτική.

«Εμείς αποδείξαμε ότι εάν χρειαστεί για να κάνουμε άλμα σπάμε και αυγά», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι χρειάζεται πρόοδος και ενωτική διάθεση.

«Αφήνουμε πίσω τις διαμάχες του χθες και τώρα πρέπει να το δείξουμε ακόμη περισσότερο. Για αυτό κλείνω με προσκλητήριο σε όσους ήταν μαζί μας και απομακρύνθηκαν αλλά και σε απλούς πολίτες που απομακρύνθηκε ή που δεν ήταν ποτέ μαζί μας και τώρα νιώθουν ότι υπάρχει ανάγκη να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και δείχνοντας την ελληνική σημαία είπε στους συνέδρους: «Τη βλέπετε τη σημαία μας; Αυτή την ενότητα η σημαία μας συμβολίζει, δεν είναι ένα πανί όπως είπαν κάποτε κάποιοι ανόητοι. Για όποιον η υπέρβαση αυτή για την ενότητα φαντάζει δύσκολη, ας κοιτάξει αυτή τη σημαία κι ας αναλογιστεί. Η πατρίδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή καθένα που την πονά. Όλοι αυτοί κρατάμε τη σημαία ψηλά, όταν άλλοι την καίνε. Όλοι αυτοί μπορούμε να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα που μας κάνει υπερήφανους.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται με την εκλογή των 200 αιρετών μελών της πολιτικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα