Κατάπολα όπως λέμε Βούλα

Με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης άνοιξε και λειτουργεί από τις 20 Ιουλίου στα Κατάπολα της Αμοργού και δεύτερο αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ, μετά από αυτό της Βούλας.

Τα μέλη της Εναλλακτικής Δράσης υλοποιώντας στο νησί με τη στήριξη της δημοτικής αρχής ειδικό πρόγραμμα περιηγήσεων, ξεναγήσεων, πεζοποριών, εθελοντικών εργασιών, συζητήσεων με τοπικούς φορείς και παραγωγούς, συμμετοχής σε παραδοσιακές γιορτές και πανηγύρια μετέφεραν την εμπειρία τους από το αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ της Βούλας σε εθελοντές από το νησί

με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργεί το αυτοδιαχειριζίμενο κάμπινγκ αλληλεγγύης με ευθύνη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καταπόλων και της συνέλευσης εθελοντών.

Το κάμπινγκ της Αμοργού αποτελεί έναν ακόμα χώρο αλληλεγγύης παρέχοντας δωρεάν διαμονή, σε κάθε πολίτη και δίνοντας την ευκαιρία για φτηνές διακοπές σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Το κάμπινγκ έχει πολύ πράσινο διασφαλίζοντας σκιά στις σκηνές και διαθέτει τουαλέτες, μπάνια με ζεστό-κρύο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Βέβαια οι επισκέπτες είναι καλό να γνωρίζουν ότι δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα τουριστικά κάμπινγκ, αλλά λειτουργεί σαν αυτοδιαχειριζόμενος πολυχώρος. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκηνωτές συμμετέχουν εθελοντικά σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για την καθαριότητα και φροντίδα του χώρου και των εγκαταστάσεων υγιεινής, ενώ παράλληλα συμμετέχουν ισότιμα στις ανοιχτές συνελεύσεις που αποφασίζουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων και μέσα και έξω από το κάμπινγκ. Οργανώνονται για παράδειγμα καθαρισμοί ακτών, μονοπατιών, πάρκων και άλλων χώρων, επισκέψεις σε αξιοθέατα του νησιού, πεζοπορίες, συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα