Καθάρισμα σπιτιού – συμβουλές: Αντικείμενα που δεν ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις – Τρόποι για να αρχίσεις να το κάνεις

Μπαίνοντας μέσα στο σπίτι και κάνοντας μια βόλτα σε κάθε δωμάτιο μπορείς να διακρίνεις πού έχει συγκεντρωθεί βρωμιά και τι χρειάζεται καθάρισμα. Οι ξύλινες επιφάνειες και τα τραπεζάκια που είναι γεμάτα σκόνη, τα πιάτα που είναι στοίβα στο νεροχύτη, το λεκιασμένο με πατημασιές πάτωμα είναι μόνο μερικές από τις επιφάνειες που θέλουν καλό καθάρισμα. Είναι, όμως, κι εκείνα τα «κρυμμένα» αντικείμενα του σπιτιού, που ίσως να μη σκέφτεσαι να καθαρίσεις.

Γιατί; Διότι η σκόνη που έχει συγκεντρωθεί πάνω τους δεν είναι ορατή με «γυμνό» μάτι. Για

παράδειγμα, τα φίλτρα απορροφητήρα και κλιματιστικού, το πλυντήριο πιάτων και άλλα έξι αντικείμενα που θα έπρεπε ήδη να έχεις φροντίσει να είναι καθαρά. Ας τα δούμε αναλυτικά και ας ανακαλύψουμε τρόπους που μπορούμε να κάνουμε το καθένα από αυτά πεντακάθαρο.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια

Πολύ καλά κάνεις που χρησιμοποιείς επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για τα ψώνια μιας και έτσι μειώνεις τη χρήση πλαστικού και άρα προστατεύεις το περιβάλλον. Πρέπει, όμως, κι αυτές να τις πλένεις για να είναι καθαρές και να μη συγκεντρώνουν βακτήρια από τα διαφορετικά προϊόντα που τοποθετείς μέσα τους. Πώς θα τις πλύνεις; Βάλε τις μέσα σε μια λεκάνη με νερό και υγρό σαπούνι, άσε τις για μισή ώρα, ξέπλυνε καλά και άπλωσέ τις να στεγνώσουν. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα!

Θήκες οδοντόβουρτσας

Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να πλένεις τη θήκη από την οδοντόβουρτσά σου. Πραγματικά, δε μπορείς να φανταστείς τι βακτήρια, σκόνη και μούχλα μπορεί να συγκεντρώσει, αυτά με τη σειρά τους να μεταφερθούν στις τρίχες της οδοντόβουρτσας και στα δόντια σου. Για αυτό, λοιπόν, με λίγο σαπούνι και νερό μπορείς να τη διατηρείς καθαρή κάθε εβδομάδα.

Σωλήνας νεροχύτη

Αν αισθανθείς μια άσχημη μυρωδιά αποχέτευσης στο νιπτήρα του μπάνιου ή στο νεροχύτη της κουζίνας, ήρθε η ώρα να καθαρίσεις το καμπυλωτό τμήμα του σωλήνα. Αφαίρεσέ τον προσεκτικά, πλύνε τον με νερό και σαπούνι και ξανασύνδεσέ τον.

Φίλτρα κλιματιστικού

Αν χρησιμοποιείς συχνά το κλιματιστικό σου, πραγματικά δε μπορείς να φανταστείς πόση βρωμιά μπορεί να έχουν τα φίλτρα του. Καλό είναι, λοιπόν, μια φορά το μήνα να τα αφαιρείς και να τα ξεπλένεις με νερό. Δε χρειάζεται τίποτε άλλο!

Φίλτρα απορροφητήρα

Αν μαγειρεύεις καθημερινά, τότε ένα είναι σίγουρο: Το φίλτρο του απορροφητήρα σου μετά από λίγους μήνες θα είναι μαύρο. Αφαίρεσέ το για να το πλύνεις, χρησιμοποιώντας νερό, υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα, ή αν είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αντικατάστησέ το.

Πλυντήριο πιάτων.

Το πλυντήριο πιάτων έχει φίλτρα και αποχετεύσεις που φράζουν με τα υπολείμματα τροφών και τις χάρτινες ετικέτες των πιατικών. Μια φορά το μήνα, λοιπόν, καλό είναι να το πλένεις με νερό και ξύδι για να μη βγάζει και περίεργες οσμές.

Ηλεκτρική σκούπα, σφουγγαρίστρα, σκούπα

Άδειασε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και καθάρισέ τη εσωτερικά, πλύνε την κεφαλή της σφουγγαρίστρας με νερό και σαπούνι, βάλε τη σκούπα σου μέσα σε νερό και σαπούνι. Μπορεί όλα αυτά να καθαρίζουν το σπίτι, θέλουν όμως και το καθάρισμά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα