Καθησυχάζει το υπουργείο Παιδείας για τα κενά των εκπαιδευτικών-Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί με τα κενά των εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μετά την επανάληψη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας να διαβεβαιώνει πως «το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών» και διαψεύδει

«τα υπερβολικά και πολλές φορές κακοπροαίρετα δημοσιεύματα, που αναστατώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα».

Όπως επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, οι υπηρεσίες του «εργάζονται συστηματικά και στοχευμένα, ώστε η έναρξη του σχολικού έτους που έχει οριστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, υπερβαίνοντας τις (τυχόν) δυσκολίες που προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο».

«Ήδη χθες εγκρίθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε.», αναφέρει το υπουργείο.

Σε ό, τι αφορά στην πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών το υπουργείο διευκρινίζει ότι «12.000 θέσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, ειδικά σχολεία κ.λπ. θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε και θα εκδοθεί η σχετική Π.Υ.Σ. για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψή τους, ενώ όπως σημειώνει το υπουργείο οι 8.000 θέσεις που ζητήθηκαν κατ’ εξαίρεση «πρέπει και αναμένεται να καλυφθούν από εθνικούς πόρους».

Φορτσάκης: Ωρολογιακή βόμβα τα κενά στα σχολεία

Ο υποψήφιος βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον τέως υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για την «εγκληματική αδράνειά» του, σχετικά με το «τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών».

Όπως αναφέρει, «μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών, μετά τη γνωστή γκάφα του υπουργείου Παιδείας να διεξαγάγει με εσφαλμένο τρόπο τη σχετική διαδικασία, γεγονός που το εξανάγκασε στην επανάληψή της». «Αυτό σημαίνει ότι την 11η Σεπτεμβρίου απέραντα σχολεία σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν υποστελεχωμένα, ενώ σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές μπορεί να μην ανοίξουν καθόλου», συμπληρώνει ο ίδιος.

«Οι ερασιτεχνισμοί της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προξένησαν πολλά δεινά στην παιδεία μας, οι χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών όμως αποτελούν το αποκορύφωμα αυτών και πλήττουν βάναυσα την ομαλότητα στα σχολεία μας. Έστω και την ύστατη ώρα, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικότητα», καταλήγει ο τομεάρχης της Ν.Δ..

Keywords
Τυχαία Θέματα