«Καζάνι που βράζει» η Μυτιλήνη – Πορεία των προσφύγων στην πόλη της Μυτιλήνης

«Καζάνι που βράζει» είναι η Μυτιλήνη καθώς το πλήθος των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί σε αυτή ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες που έχει το νησί, ενώ οι συγκρούσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, τόσο μεταξύ μεταναστών, όσο και των αστυνομικών δυνάμεων με τους πρόσφυγες. Το συμβάν της σημερινής ημέρας είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο κέντρο

της Μυτιλήνης, βάζοντας μάλιστα και φωτιές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 1.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι, ενώ έβαλαν και φωτικά σε λάστιχα αυτοκινήτων και σε κοντέινερ.

Η πορεία των προσφύγων διέσχισε όλη την προκυμαία και κατέληξε στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, κλείνοντας όλα τα ρεύματα εισόδου και εξόδου από την πόλη και ακολούθως όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ισχυρή αστυνομική δύναμη συνόδευε το πλήθος των μεταναστών και είχε παραταχθεί στην είσοδο της οδού Ερμού εμποδίζοντας τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που καταφέρουν να περάσουν δεν αποκλείονται λεηλασίες.

Το πλήθος που αποτελούσαν πρόσφυγες και μετανάστες έκανε καθιστική διαμαρτυρία και αρκετές φορές απειλήθηκαν επεισόδια καθώς οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών προσπάθησαν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος. Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κυρίως για την καθυστέρηση στις διαδικασίες καταγραφής και προώθησής τους προς την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα