Κελί – σουίτα για «υψηλούς» κρατούμενους στην Αυλώνα! (photo)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη για την άνιση μεταχείριση κρατουμένων σε φυλακές στην Αυλώνα.

Κλιμάκιο επιθεωρητών έπειτα από σχετικό έλεγχο εντόπισε κελί «επώνυμου» κρατουμένου που θύμιζε δωμάτιο ξενοδοχείου καθώς διέθετε σχεδόν τα πάντα.

Όταν τα υπόλοιπα κελιά δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη το εν λόγω δωμάτιο – τριών χώρων – είχε ξεχωριστή τουαλέτα, πλήρως εξοπλισμένη, κρεβάτι με …αφράτο πάπλωμα, κομοδίνο, πολυθρόνες, κουζίνα και πλυντήριο

ρούχων.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η αποκάλυψη ήρθε έπειτα από την ξαφνική επίσκεψη για έλεγχο στις φυλακές του Αυλώνα, όταν ο αρμόδιος επιθεωρητής ζήτησε να του ξεκλειδώσουν μία αποθήκη. Τελικά όχι απλά δεν επρόκειτο για αποθήκη αλλά για μια πολυτελέστατη σουίτα που είχε διαμορφωθεί το 2014 αποκλειστικά και μόνο για τους κρατουμένους που ήταν «υψηλά» πρόσωπα, ώστε η «διαμονή» τους εκεί να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και πιο ευχάριστη, σε αντίθεση φυσικά με τους υπόλοιπους που αντιμετωπίζουν μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας εκεί κρατείται σήμερα για ποινική-οικονομική υπόθεση κάποιος επώνυμος. Ο εισαγγελέας αμέσως ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο (ΕΔΕ) για τη διευθύντρια της φυλακής και τον αρχιφύλακα. Ακολούθησε η μετάθεση της διευθύντριας στον Ελεώνα Θήβας (στο παράρτημα αποτοξίνωσης), ενώ ο αρχιφύλακας μετατέθηκε στην Κόρινθο.

Πηγή φωτογραφιών: Εφημερίδα των Συντακτών

Το άρθρο Κελί – σουίτα για «υψηλούς» κρατούμενους στην Αυλώνα! (photo) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα