Κι όμως υπάρχει bullying στα ελληνικά σχολεία…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το 5ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που πραγματοποιήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έβγαλε ειδήσεις καθόλου καλές. Δείτε! Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση 1 στα 3 παιδιά πέφτει θύμα εκφοβισμού εντός σχολικού περιβάλλοντος. Στην Ελλάδα 1 στους 3 μαθητές δέχεται σωματικό εκφοβισμό, ενώ λεκτικό εκφοβισμό δέχονται περισσότεροι από τους μισούς μαθητές.

Ο πρόεδρος

του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος τονίζει: «Τα παιδιά πλέον ενημερώνονται και παρακολουθούν προγράμματα πρόληψης κι ευαισθητοποίησης να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν για βοήθεια. Ύστερα από έρευνες που έχουν γίνει τα παιδιά πλέον ζητούν να έχουν επαφή με τους εκπαιδευτικούς και προτιμούν να απευθύνονται σε αυτούς. Πρέπει να διατηρήσουμε τη σχολική κοινότητα και τους καθηγητές αρωγούς και να μην παρεμβαίνουν τρίτα άτομα. Το bullying έχει αναγνωριστεί πλέον ως πρόβλημα δημόσιας υγείας. Μόνο με μία συστηματική κι οργανωμένη δράση μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη διαδικασία».

Στη συνέχεια, αναφερόμενους στους στόχους του ευρωπαϊκού δικτύου κατά του σχολικού εκφοβισμού . Στόχος είναι να συμβάλουμε στη διευθέτηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε γύρω από το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού. Η αξιολόγηση κι η πιστοποίηση των προγραμμάτων που υλοποιούνται στα σχολεία είναι πολύ βασικό, διότι είναι πολύ σημαντικό τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε να είναι πιστοποιημένα. Ακόμη κύριοι στόχοι είναι: συντονισμένες δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού, ανταλλαγή καλών πρακτικών, ευαισθητοποίηση, πρόληψη.

Βασική προτεραιότητα του πανευρωπαϊκού δικτύου κατά του σχολικού εκφοβισμού και κατά της σχολικής βίας είναι να αποτελέσει τον πυρήνα σε μία συντονισμένη προσπάθεια σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδα . Θα θέλαμε τη βοήθεια του κοινοβουλίου για να πείσουμε την Κομισιόν ότι πρέπει να το δούμε ξεχωριστά. Πρέπει να απαλλάξουμε το σχολικό περιβάλλον από αυτή τη μάστιγα με σκοπό να διασφαλίσουμε την προστασία των παιδιών μας».

Να τονισθεί ότι το 25% των παιδιών που είναι θύματα εκφοβισμού και δεν αναφέρουν το πρόβλημα στην οικογένεια, και υφίστανται τις συνέπειες με αποτέλεσμα η ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη να είναι προβληματική. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναγνωρίζεται ότι το πρόβλημα αυτό έχει επεκταθεί. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από μικρή ηλικία και πρέπει να ενταχθεί και στα ελληνικά συστήματα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στις φτωχότερες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα

Το άρθρο Κι όμως υπάρχει bullying στα ελληνικά σχολεία… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα