Κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στο ισόγειο του Δημαρχείου θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των φυλακών, ο δήμος Κορυδαλλού, εργαζόμενοι και φορείς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι να καταλάβουν όλοι οι παράγοντες της δίκης, ότι την Δευτέρα πρέπει να αποφασιστεί η μεταφορά της σε άλλη αίθουσα. Ελπίζω να

πρυτανεύσει η λογική. Διαφορετικά οι ίδιοι θα είναι υπεύθυνοι για ό, τι συμβεί. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για να αποτραπεί η υλοποίηση αυτής της επιλογής».

Η διεξαγωγή της δίκης, λόγω των χωροταξικών χαρακτηριστικών της πόλης, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών των γειτονικών σχολείων.

Η δικαστική αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από έντεκα σχολικές μονάδες: το 11ο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 25ο Νηπιαγωγείο, το 6ο Δημοτικό, το 8ο Δημοτικό, το 7ο Γυμνάσιο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Λύκεια, το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, το ΙΕΚ, τρεις Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δυο Αθλητικά Κέντρα. Καθημερινά διέρχονται χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι έχουν μοναδική πρόσβαση από την οδό Σολωμού, το δρόμο εισόδου στην δικαστική αίθουσα.

Η συγκεκριμένη δίκη συγκεντρώνει, όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον οργανώσεων, ΜΜΕ και πολιτών, ενώ έχουν ήδη ορισθεί Πανευρωπαϊκές Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Ήδη αναμένεται ότι από την ημέρα έναρξης της δίκης, χιλιάδες συγκεντρωμένοι καθημερινά έξω από τα σχολεία με συνέπεια αστυνομοκρατία, διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις, που δημιουργούν παντελώς ακατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου, καθώς και των Πανελληνίων Εξετάσεων, που ξεκινούν λίγες μέρες μετά την έναρξη της δίκης.

Η χωροταξική τοποθέτηση των δικαστικών φυλακών κυριολεκτικά κόβει την πόλη του Κορυδαλλού στα δύο, με συνέπεια τις μέρες της δίκης, που αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν δύο χρόνια, να κινδυνεύει από συνεχή παράλυση βασικών λειτουργιών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα