«Κλειδώνουν» τη διαθεσιμότητα των δημ. υπαλλήλων

Σχεδόν έτοιμο είναι από την κυβέρνηση το σχέδιο διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων εντός του Σεπτεμβρίου, με τις τελευταίες παραμέτρους να συζητούνται σήμερα (Παρασκευή) στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Αγκάθι» στη διαθεσιμότητα είναι οι αριθμοί σε κάποια υπουργεία –όπως αυτό της Παιδείας, μετά και την άρνηση των πρυτανικών Αρχών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των ιδρυμάτων τους ώστε να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό -, ενώ αναμένεται να επικυρωθούν

αλλαγές ως προς τις κατηγορίες υπαλλήλων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ήδη, πάντως, μέχρι την Πέμπτη είχαν αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς υπογραφή τα σχέδια κοινών αποφάσεων, που προέβλεπαν τις καταργήσεις ολόκληρων υπηρεσιών ή θέσεων για παράδειγμα από τα υπουργεία Μεταφορών, Εργασίας, Τουρισμού, Πολιτισμού ή Οικονομικών.

Για την επίτευξη του στόχου διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο, μέχρι στιγμής σημαντικό μέρος έχει καλυφθεί από σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, απασχολούμενους στον χώρο της Υγείας και εκπαιδευτικούς τεχνικών λυκείων.

Κ. Μητσοτάκης: «Από ΟΤΕ, Υγεία και ευρύτερο δημόσιο οι νέες διαθεσιμότητες»

Για τις δεξαμενές από τις οποίες θα βρεθούν οι 12.500 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους μίλησε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη. «Στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την περιφέρεια του Δημοσίου, δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», δήλωσε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισεπως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα