Κλίμα απαισιοδοξίας στο καταναλωτικό κοινό

Δε δείχνει σημάδια ανάκαμψης ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς απαισιόδοξοι παραμένουν οι καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το α΄ τρίμηνο του 2013 ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 26,3 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2012. Η τιμή του δείκτη παραμένει ωστόσο κάτω από τις 50 μονάδες, γεγονός που δείχνει ότι οι καταναλωτές παραμένουν

απαισιόδοξοι, καθώς η επιδείνωση της ανεργίας και η ακρίβεια επιτείνουν την αγωνία και τον φόβο.

Η έρευνα καταγράφει απαισιόδοξες προθέσεις των καταναλωτών για καταναλωτικές δαπάνες τους επόμενους 12 μήνες.

Η γνώμη των καταναλωτών για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθεί και για το πρώτο τρίμηνο να είναι απαισιόδοξη (23,4 μονάδες έναντι 22 μονάδων το δ΄ τρίμηνο του 2012).

Τέλος, από το δείκτη της προσδοκώμενης μεταβολής της ανεργίας για τους επόμενους 12 μήνες προκύπτει ότι οι καταναλωτές αναμένουν να αυξηθεί σημαντικά η ανεργία τον επόμενο χρόνο, ενώ οι καταναλωτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι και για την οικονομική κατάσταση της χώρας μετά από τέσσερα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα