Κοντά σε λύση για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση για την εξυγίανση του κλάδου, προτού η κατάσταση χειροτερέψει, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας και οι τράπεζες στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που διεξήχθη χθες με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εταιρειών ζήτησαν από τα πιστωτικά ιδρύματα να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των εταιρειών (bridge financing) με περίπου 20 εκατ. ευρώ, έως ότου

ολοκληρωθεί η ρύθμιση των χρεών τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ρευστότητας. Πηγές από τις εταιρείες υπογραμμίζουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και στέκονται στην ανάγκη να προσδιοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μετοχοποίηση των χρεών, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «οι τράπεζες πρέπει να προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού τον κλάδο και οι εταιρείες πρέπει να συνεργαστούν και με ιδίους πόρους και να βοηθήσουν την επίτευξη οριστικής λύσης». Ο ίδιος τόνισε ότι «ο κλάδος είναι βιώσιμος και προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία, ενώ πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητο να ληφθούν οι δράσεις αυτές που θα επιτρέψουν τη βιωσιμότητα της κεφαλαιακής επάρκειας των εταιρειών».

Οι επαφές μεταξύ επιχειρήσεων και τραπεζών θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επαφές με τις τράπεζες θα έχει το επόμενο διάστημα και το υπουργείο Ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή σύσκεψη, που είχε διάρκεια δύο ωρών, συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΤΧΣ, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις εταιρείες του κλάδου («Νηρέας», «Σελόντα» και «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες», αλλά και «Ανδρομέδα»).

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα