Κορονοϊός Ελλάδα: Εξιτήριο για τους δύο Έλληνες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Κορονοϊός Ελλάδα: Στα επτά παραμένουν τα κρούσματα covid-19 στην Ελλάδα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για το νέο κορωνοϊό και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία». Το πλοίο βρισκόταν σε καραντίνα από τις Ιαπωνικές

αρχές λόγω του νέου κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Ελληνες είχαν επιστρέψει στη χώρα στις 22 Φεβρουαρίου δίχως να εμφανίζουν συμπτώματα, ωστόσο προληπτικά είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στο περιβάλλον των ατόμων που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, και ήδη έχουν γίνει 270 έλεγχοι σε άτομα που μπορεί αν ήρθαν σε επαφή με τα 7 κρούσματα. Συνολικά έχουν γίνει 570 έλεγχοι στην Ελλάδα και φαίνεται ότι τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα αποδίδουν παραμένοντας στα 7 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα παραπάνω ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, υποστηρίζοντας ότι σε ένα βαθμό τα μέτρα είναι υπερβολικά αλλά δεν έχουν την ίδια διάσταση όπως σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν πιο ισχυρές απαγορεύσεις.

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τον ιό

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για έναν ιό που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τη γρίπη η οποία κάθε χρόνο πλήττει το 10-15% του πληθυσμού. Επίσης ενώ στη γρίπη φαίνεται ένας ασθενής κατά μέσο όρο να “κολλάει” άλλον ένα, στον κορονοϊό, ένας ασθενής τον μεταδίδει σε άλλους δύο. Αν μείνει λοιπόν ανεξέλεγκτος ο ιός, θα νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρούνται σημαντικά μέρα προστασίας και κυρίως σε άτομα με καδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα διαβήτη και υπέρταση.

Θα πρέπει να βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από όποιο μπορεί να έχει ακόμη και ένα ήπιο σύμπτωμα. Στη δεύτερη φάση όταν δεν θα είναι εύκολος ο αποκλεισμός, τότε αν κάποιος εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα θα πρέπει να απευθυνθεί σε νοσηλευτήριο προκειμένου να χορηγηθεί η όποια θεραπευτική επιλογή υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα