Κρίση στη Βενεζουέλα: Μάχες σώμα με σώμα – Τρεις νεκροί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πανικός επικρατεί στη Βενεζουέλα μετά την απόφαση του Μαδούρο να αποσυρθεί το χαρτονόμισμα της μεγαλύτερης αξίας, λόγω της φτώχειας που πλήττει την χώρα.

Άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, καταστήματα καταστρέφονται και διαδηλωτές συγκρούονται άγρια μεταξύ τους. Βουλευτής της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, ύστερα από επεισόδια στην πόλη Καγιάο που βρίσκεται στα νότια της χώρας, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι

διαδηλωτές, απαιτούσαν από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να δεχτούν το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ που αποσύρθηκε. Σύμφωνα με τον Μαδούρο, τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορούσαν από τη Πέμπτη, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στους πολίτες καθώς δεν είχαν χρήματα να μετακινηθούν, να φάνε ή να ολοκληρώσουν τις καθημερινές τους δουλειές.

Λίγες ημέρες πριν, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε πως η απόσυρση του χαρτονομίσματος είναι απαραίτητη, για την καταπολέμηση της μαφίας στα σύνορα με την Κολομβία. Οι οικονομολόγοι βέβαια, προειδοποιούσαν πως μία τέτοια απόφαση θα προκαλούσε μεγάλες αναταραχές.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, τον Νοέμβρη υπήρχαν στην κυκλοφορία πάνω από 6 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 μπολιβάρ. Αυτό αντιστοιχεί στο 48% των χρημάτων που κυκλοφορούν στην αγορά της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της χώρας του να δείξουν κατανόηση και να μην δημιουργούν επεισόδια.

Παρότρυνε μάλιστα τον λαό να πραγματοποιεί τις αγορές του μέσω διαδικτύου, κάτι που ωστόσο δεν είναι εφικτό, αφού σε μία χώρα σαν τη Βενεζουέλα, το 40% των πολιτών δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό.

Το άρθρο Κρίση στη Βενεζουέλα: Μάχες σώμα με σώμα – Τρεις νεκροί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα