Κυνηγοί κεφαλών οι δολοφόνοι του 27χρονου;

Αντικείμενα που παραπέμπουν αμέσως σε εκ πεποιθήσεως και εκ προθέσεως κυνηγούς μεταναστών, σε σύγχρονους «κυνηγούς κεφαλών», βρέθηκαν στο σπίτι των δραστών, που δολοφόνησαν στη μέση του δρόμου τον 27χρονο Πακιστανό Σαχτζάτ Λουκμάν, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα.

Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν στιλέτα, λεπίδα, σιδερογροθιά, αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλα αλλά και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να είχαν βγει για «κυνήγι»

μεταναστών. Να αναζητούσαν δηλαδή θύματα μέσα στη νύχτα επιτιθέμενοι σε αλλοδαπούς…

Ο άνεργος 25χρονος και ο 29χρονος πυροσβέστης, κατηγορούνται ότι έσφαξαν στη μέση του δρόμου τον άτυχο αλλοδαπό γιατί όπως υποστηρίζουν ο Πακιστανός τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατο και διαπληκτίστηκε μαζί τους.

Χθες οδηγήθηκαν στη 16η ανακρίτρια αλλά δεν απολογήθηκαν και πήραν προθεσμία…

Η ιστορία της ζωής του, την οποία αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία, είναι μια σχεδόν τυπική ιστορία ανθρώπων που μέσα στα βάσανα της ζωής παλεύουν για κάτι καλύτερο και μάλιστα πρωτίστως για τους δικούς τους…

Ο Σαχτζάτ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986 και ήρθε στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια. Ζούσε στο Περιστέρι και δούλευε στα Πετράλωνα. Εκεί όπου έμελλε να κοπεί άγρια το νήμα της ζωής του.

Κάθε μέρα ξεκινούσε στις 02:30 τα ξημερώματα για να πάει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα. Έκανε μια ώρα να φτάσει. Φόρτωνε πορτοκάλια για να πάνε στη λαϊκή. Έπαιρνε 20 ευρώ τη μέρα και τα έστελνε στις αδελφές του στο Πακιστάν για να παντρευτούν.

«Σήμερα δεν ήρθε» ήταν η απάντηση που πήραν οι συγγενείς του, από τον εργοδότη του, όταν τον αναζήτησαν χθες. Με αυτούς μοιραζόταν ένα δωμάτιο στην οδό Λαζανά 48 στο Περιστέρι.

Ήταν νόμιμα στην Ελλάδα. «Είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή. Πριν ήταν φύλακας σε εργοτάξιο στον Ασπρόπυργο. Το εργοτάξιο έκλεισε», είπε ο 25χρονος συγκάτοικός του, Ομάρ.

«Ζούσε δύσκολη ζωή. Είχε οκτώ αδέλφια. Έπαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και τα έστελνε στο Πακιστάν για να παντρευτούν οι αδερφές του. Έλεγε συχνά ότι ο ίδιος δε θα καταφέρει ποτέ να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος», λέει ο Ομάρ.

Νεκτάριος Βακάλης

Keywords
Τυχαία Θέματα