Κυριακή της Μνήμης – Ρέξαμ: Ο αρχηγός της ομάδας εξηγεί γιατί απαξίωσε την ημέρα

Ο αρχηγός της Ρέξαμ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη Βρετανία, αφού στάθηκε μακριά από τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής πριν από τον αγώνα με την Μάνσφιλντ το Σάββατο (09/11). Σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του, η φανέλα του Τζέιμς ΜακΚλιν δεν είχε πάνω της την παπαρούνα, η οποία είναι το σύμβολο της «Κυριακής της Μνήμης», της ημέρας που οι Βρετανοί τιμούν την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο 35χρονος πρώην διεθνής της Ιρλανδίας μεγάλωσε στο κτήμα Creggan του Ντέρι, τόπο μαρτυρίου και τόπο ιστορικής σημασίας καθώς εκεί 14 διαδηλωτές

έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή της «Ματωμένης Κυριακής» το 1972, όταν Βρετανοί στρατιώτες σκότωσαν άοπλους πολίτες κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαμαρτυρίας.

James McClean today during a minutes silence ahead of Remembrance Sunday

Inevitably, Jimmy Mac has pissed off all the right people by standing still

Go on Jimmy pic.twitter.com/Le8aS36mzA

— IrishPropaganda (@IrishPropaganda) November 9, 2024

Ο αρχηγός της Ρέξαμ θέλησε να απαντήσει σε όλους αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι δεν σεβάστηκε τη χώρα που τον φιλοξενεί και μέσα από μια ανάρτηση του στα social media έκανα κατανοητό σε όλους ότι δεν πρόκειται ποτέ να τιμήσει τους Βρετανούς στρατιώτες που διέπραξαν εγκλήματα στη χώρα του. Ο ΜακΚλιν δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο και έγραψε: «Θέλω να δώσω μια απάντηση σε όλους εσάς από σεβασμό προς τους συναδέλφους μου, τους συμπαίκτες μου στο παρελθόν και στο παρόν, τους οπαδούς που με στήριξαν και όλους όσους είναι δίπλα μου. Η παπαρούνα αντιπροσωπεύει για μένα κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει για άλλους εσάς. Με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιος φοράει την παπαρούνα; Όχι, απολύτως όχι, αυτό που με ενοχλεί όμως είναι να μου επιβάλλεται η παπαρούνα με το ζόρι.

James McClean, telling it how it is LegenDerry pic.twitter.com/oxmmFJVELB

— Shorty 3.0 (@Tony77171568646) November 10, 2024

Η παπαρούνα, η οποία λέγεται ότι αντιπροσώπευε τις θυσίες των Βρετανών στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει πλέον υιοθετηθεί για να τιμά και να θυμάται τους Βρετανούς στρατιώτες που υπηρέτησαν σε όλες τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Ντέρι, όταν άνοιξαν πυρ και δολοφόνησαν 14 αθώους πολίτες την αιματηρή Κυριακή του Ιανουαρίου 1972, στην πόλη μου, καθώς και πολλά άλλα βάναυσα εγκλήματα σε όλη την Ιρλανδία.

Σέβομαι αυτούς που το κάνουν, καθώς έχω πλήρη επίγνωση ότι έχουμε διαφορετικές πεποιθήσεις και ανατροφή, δεν θα επέβαλα ποτέ τις πεποιθήσεις μου στους άλλους, δεν είμαι αρκετά αφελής ή ανόητος ώστε να περιμένω το θέμα να είναι αμοιβαίο, ειδικά καθώς η παπαρούνα επιβάλλεται πλέον σε όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Θεός να φυλάξει κάποιον που δεν την φοράει. Η ειρωνεία όλων αυτών είναι ότι η παπαρούνα αρχικά ήταν προς τιμήν εκείνων που πολέμησαν για το δικαίωμα της ελευθερίας και στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Ένα πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ και δεν θα κάνω ποτέ, είναι να γονατίσω και να παραβλέψω τις πεποιθήσεις μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή, Μνήμης – Ρέξαμ,kyriaki, mnimis – rexam