Λέων για ιατροδικαστές: Δεν έχουν αθώα κίνητρα, αλλοιώνουν την αλήθεια

Λάβρος κατά συναδέλφων του ο Γρηγόρης Λέων, κατακεραύνωσε ορισμένους ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και άφησε σαφέστατες αιχμές λέγοντας ότι, “δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία”. Μάλιστα υποστήριξε ότι ορισμένοι συνάδελφοί του θέλουν να “θολώσουν” την εικόνα και την αλήθεια. “Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι

σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό” ανέφερε.

“Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γ. Λέων ουσιαστικά ζητάει να μπουν στο κάδρο της έρευνας ιατροδικαστές που προσπάθησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση. Δεν τους κατονόμασε, αλλά μίλησε για κίνητρα που δεν ήταν αθώα, για επιστήμονες που γνωρίζουν και εσκεμμένα αλλοιώνουν την εικόνα. Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος, γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα”.

“Επιλήψιμο είναι να γνωρίζεις και εσκεμμένα να αλλοιώνεις την αλήθεια”

“Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα”, συμπλήρωσε. Αίσθηση προκαλεί και η αναφορά του σε ιατροδικαστές που αλλοιώνουν την επιστημονική αλήθεια. Είπε συγκεκριμένα: “Μπορεί πριν από ένα μήνα κάποιοι συνάδελφοι να μην ήξεραν στοιχεία της υπόθεσης. Αυτό δεν είναι επιλήψιμο. Επιλήψιμο είναι να γνωρίζεις και εσκεμμένα να αλλοιώνεις αυτή την εικόνα, να αλλοιώνεις την επιστημονική αλήθεια”.

Τα “καμπανάκια” του ιατροδικαστή Λέων

Σε χθεσινές συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, είχε επισημάνει ότι κάτι δεν πάει καλά στις τοποθετήσεις συναδέλφων του, σημειώνοντας πως οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση, θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δεν θα επιδέχονται αμφισβήτησης: “Λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα” είπε. Ο κ. Λέων εμφανίστηκε ενοχλημένος με συναδέλφους του που εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο ίδιος έγραψε στα social media:

“Με τις εσφαλμένες και θολές εκτιμήσεις που εκφράζονται από συγκεκριμένους συναδέλφους αλλοιώνεται η ορθή ενημέρωση της κοινής γνώμης. Επίσης τα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σήμερα σε συγκεκριμένη εκπομπή είναι πράγματι για λύπηση” έγραψε. Ο γνωστός ιατροδικαστής αναφέρεται στην εκπομπή του Star “Αλήθειες με τη Ζήνα” που προβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην οποία βρέθηκε καλεσμένος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπούσε αρχικά το ζεύγος Δασκαλάκη και αποσύρθηκε από την υπόθεση όταν έγινε η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι είχε έρθει σε επαφή με τρεις ιατροδικαστές- πριν αναλάβει την νομική εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη- και του είπαν ότι δεν βλέπουν εγκληματική ενέργεια. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Σωκράτης Τσαντίρης και η Αγγελική Τσιόλα. Ο πρώτος έκανε παρέμβαση στην εκπομπή ζητώντας από τον γνωστό ποινικολόγο να ανακαλέσει. Μάλιστα προκλήθηκε ένταση στον αέρα της εκπομπής. Η Αγγελική Τσιόλα από την πλευρά της, διέψευσε τα λεγόμενα του δικηγόρου μέσω γραπτού μηνύματος, το οποίο μετέφερε στον αέρα ο Πέτρος Κουσουλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα