Ληστείες με «όπλο» τα τροχαία ‏

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νέα συμμορία κακοποιών, που ληστεύει οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητά τους με τέχνασμα το δήθεν… τροχαίο ατύχημα, κάνει την εμφάνισή της στα Δυτικά και Ανατολικά Προάστια της Αττικής. Στα μέσα της εβδομάδας ένας οδηγός, που επέστρεφε από το χωριό του στο σπίτι του στο Καματερό, όταν σταμάτησε υποχρεωτικά για να ανταλλάξει στοιχεία με τον οδηγό άλλου οχήματος που «έπεσε» πάνω του, βρέθηκε μπροστά σε τρεις ενόπλους που τον λήστεψαν!

Στα μέσα Ιανουαρίου, άλλος οδηγός έζησε την ίδια εμπειρία τρόμου, όταν μέλη συμμορίας στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου-Βαρνάβα, τον

ακινητοποίησαν με δήθεν τυχαία πρόσκρουση, τον λήστεψαν, τον αποβίβασαν από το αυτοκίνητό του και διέφυγαν με αυτό! Πρόκειται για δύο περιστατικά, που επαναφέρουν την ανησυχία, που υπήρξε την εποχή που συμμορία-τρόμος από Ρομά έστηνε μπλόκα, σκηνοθετούσε τροχαία και όταν οι οδηγοί υποχρεωτικά ακινητοποιούσαν τα οχήματά τους, με βία και όπλα τους καταλήστευαν!

Πώς περιγράφει τον τρόμο που έζησε 56χρονος οδηγός στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου
Το τελευταίο θύμα ήταν ένας οδηγός 56 χρόνων, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με ληστές στις 4 το πρωί. «Οδηγούσα στο ύψος των Νεόκτιστων του Ασπρόπυργου, όταν με χτύπησαν ελαφρά στον πίσω προφυλακτήρα για να με αναγκάσουν να κάνω δεξιά», είπε στην Αστυνομία ο οδηγός που βίωσε τον τρόμο. Οι ληστές έψαξαν για χρήματα, ενώ τους… γυάλισε και το δαχτυλίδι του έντρομου οδηγού!
«Θα το κόψουμε, αν δεν το βγάλεις»
«Μου λέει ο ένας “βγάλτο”, του απαντάω “δεν βγαίνει”, λέει κυνικά “θα το κόψουμε”. Τελικά ευτυχώς το έβγαλα και δεν προχώρησαν… Οι ληστές άνοιξαν και το πορτ-μπαγκάζ, όπου είχα τρεις τενεκέδες λάδι, που έφερνα από το χωριό. Τους πήραν και τους μετέφεραν στο δικό τους αυτοκίνητο…». Στην περίπτωση της προηγούμενης συμμορίας, που λήστευε με «όπλο» τα τεχνητά τροχαία, η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τα δύο από τα τουλάχιστον πέντε μέλη, ενώ για τις τωρινές επιθέσεις οι υποψίες από τις περιγραφές των θυμάτων πέφτουν σε ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης…

Άφηναν… σύξυλους τους οδηγούς οι Ρομά διαφεύγοντας με τα οχήματα των θυμάτων τους!
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της πρώτης συμμορίας σε αρκετές περιπτώσεις διέφευγαν με αυτοκίνητα, που είχαν στην κατοχή τους από κλοπές, ενώ σε άλλες άφηναν… σύξυλους τους οδηγούς και εξαφανίζονταν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους! Η συμμορία εκείνη σε χρονικό διάστημα δύο μόλις εβδομάδων φέρεται να είχε επιτεθεί σε 15-20 οδηγούς σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Καματερό, Μενίδι και Ελευσίνα. Ο τρόπος δράσης ήταν χαρακτηριστικός και ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις, που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία.

Έκλειναν τον δρόμο είτε βάζοντας εμπόδια, είτε προκαλώντας τροχαία-μαϊμού
Τα μέλη της συμμορίας έκλειναν το δρόμο στα διερχόμενα οχήματα, είτε προκαλώντας δήθεν τροχαία ατυχήματα, είτε βάζοντας εμπόδια στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια, τουλάχιστον τρία άτομα εισέβαλαν στο εσωτερικό τους και αφού άρπαζαν μετρητά ή οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας είχαν πάνω τους οι οδηγοί, εξαφανίζονταν.

Υπήρξε μέρα που καταγράφηκαν και τρία περιστατικά!
Οι ίδιοι δράστες φέρονται να έχουν επιτεθεί και σε οδηγούς μεγάλων φορτηγών και διεθνών μεταφορών, την ώρα που αυτοί ξεκουράζονταν σε πάρκινγκ. Υπήρξαν ημέρες, που καταγράφηκαν ακόμα και τρία περιστατικά! Καθώς, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, η πληγή των εσκεμμένων τροχαίων που αναγκάζουν τους οδηγούς, νυχτερινές ώρες, να κατεβαίνουν από τα οχήματά τους δεν κλείνει, η Αστυνομία σήμανε συναγερμό. Ήδη στρέφει τις έρευνές της στην εξάρθρωση των μελών και της τελευταίας συμμορίας, που κάνει την απειλητική της εμφάνιση, με μπλόκα και άντληση πληροφοριών για την ταυτότητα και το ορμητήριό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα