Λοβέρδος: Δεν συνεργαζόμαστε με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Ως «αδιανόητο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να στηρίξει η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» την παρούσα κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, αποκλείοντας παράλληλα ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε

συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα του κόμματός του είναι «η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς», ενώ αναφερόμενος στο κάλεσμα Τσίπρα στους βουλευτές των κομμάτων της κυβερνητικής συνεργασίας να καταψηφίσουν νομοσχέδια, έκανε λόγο για «πολιτική χοντράδα».

Θεώρησε ωστόσο ότι η χρήση της λέξης «αποστασία» και κάθε σύγκριση με την δεκαετία του 1960 είναι «καταχρηστική και υπερβολική».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και θα έχει επανασυσπειρωθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς έτσι ώστε να δώσει την μάχη των εκλογών και των ευρωεκλογών».

Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος είπε:

«Η στήριξη της κυβέρνησης είναι καθήκον των κομμάτων που έχουν συναποφασίσει ότι πρέπει να πορευτούν κυβερνητικά μαζί, είναι κατανοητό και σύνηθες ένας αρχηγός ή ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης να καλεί βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν ένα νόμο. Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Είναι όμως απαράδεκτο και συνιστά πολιτική χοντράδα να καλείς έναν βουλευτή να φύγει από το κόμμα του. Ως προς αυτό είμαστε ρητοί και κατηγορηματικοί, είναι το πιστεύω μας αυτό. Από την άλλη, βέβαια, πλευρά οι ιστορικές αναλύσεις που συσχετίζουν την παρούσα περίοδο με την περίοδο της αποστασίας είναι και υπερβολικές και καταχρηστικές. Ούτε στον ένα, ούτε στον άλλο, ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δική μας σταθερή επιλογή».

Keywords
Τυχαία Θέματα