Λυκουρέντζος: Μειώση δαπάνων σε νοσοκομεία και φάρμακα

Μείωση των δαπανών των νοσοκομείων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, κος Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη βουλή.

Επεσήμανε δε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων του, ώστε να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παίξει τον ρόλο του.

Επίσης, ο κος Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι ο ΕΟΠΥΥ

θα έχει επιτελικό ρόλο σε κάθε επίπεδο.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «Άχρηστες και αντιπαραγωγικές γραφειοκρατικές πρακτικές δεν έχουν πλέον θέση στο υπουργείο», τονίζοντας το ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης μονάδων υγείας και φορέων, όπως έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Επίσης, επανέλαβε την δέσμευση της τριμερούς κυβέρνησης για μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1 δισ. € εντός του 2012, η οποία μείωση θα επιτευχθεί μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά και μέσω της διεύρυνσης της αγοράς των γενοσήμων.

Ο κ. Λυκουρέντζος προανήγγειλε συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς υγείας και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει «περιορισμός της δαπάνης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος, στη λειτουργία των νοσοκομείων».

Γι’ αυτό, προανήγγειλε αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης όχι μόνο για τις φαρμακευτικές δαπάνες και για την προμήθεια νοσοκομειακών υλικών, αλλά και για την παραγωγικότητα, την ποιότητα και τον αριθμό των περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν με τους συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους.

Στο περιεχόμενο των εξαγγελιών του, περιελάμβανε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου και έπειτα από διαβούλευση στην «Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής», βάσει μελέτης που έχει συνταχθεί από το 2006.

Keywords
Τυχαία Θέματα