Μαχαιρώματα μεταναστών στον Πειραιά

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κατάσταση στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι μεταξύ τους αντεγκλήσεις οδηγούν σε έκτροπα.

Τα ξημερώματα σημειώθηκε νέα συμπλοκή ανάμεσα ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες στον επιβατηγό σταθμό στην πύλη Ε2.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας πρόσφυγας από αιχμηρό αντικείμενο.

Λιμενικοί που έσπευσαν κάλεσαν το ΕΚΑΒ

και ασθενοφόρο μετέφερε τον τραυματία στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει για νοσηλεία.

Όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στην Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 4.500 άτομα, ενώ ξεκίνησε από στελέχη του Λιμενικού η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, με στόχο να πειστούν να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Το Υπουργείο εξηγεί ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις αρχές για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου και τη δυνατότητα ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης το φυλλάδιο ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με άλλα μέλη της οικογένειάς τους σε χώρες της ΕΕ και θα τους δοθεί δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εφόσον απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εφόσον το επιθυμούν.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες.

Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μόνο ένα πούλμαν με 30 άτομα για τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Επεισόδια στην Ειδομένη

Στο μεταξύ ένταση επικράτησε το πρωί στην Ειδομένη όταν δεκάδες πρόσφυγες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη που χωρίζει την Ελλάδα με την ΠΓΔΜ.

Οι αρχές των Σκοπίων απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους πρόσφυγες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες μοιράστηκε από αγνώστους φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, καλώντας τους πρόσφυγες σε μαζικό πέρασμα από τα σύνορα.

Πάντως, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η σημερινή διαμαρτυρία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή δεν είναι κάποια οργανωμένη προσπάθεια, καθώς καθημερινά περίπου 150-200 άτομα διαδηλώνουν καθημερινά στο σημείο…

Keywords
Τυχαία Θέματα