Μαϊμού χειρουργοί: Τηλεφωνήματα για δήθεν τροχαία

Είναι απίστευτο, πραγματικά. Μέχρι και τις… βέρες του γάμου τους, βγάζουν από τα δάχτυλά τους θύματα των συμμοριών τα μέλη των οποίων ζητούν χρήματα και χρυσαφικά δήθεν για να… χειρουργήσουν στενό συγγενικό τους πρόσωπο, που τάχα έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος! Στην Πάτρα, όπου συνελήφθη μια 50χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία ως μέλος με ρόλο «εισπράκτορα» παρόμοιας συμμορίας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν, στο χώρο όπου διέμενε, μεταξύ άλλων,

βραχιόλια, μενταγιόν, ρολόγια, σκουλαρίκια, χρυσές λίρες και… βέρες! Καθώς τα πάρα πάνω που κατασχέθηκαν, δεν ανήκουν όλα, στο τελευταίο θύμα της συμμορίας, οι εγκέφαλοι της οποίας κινούν τα νήματα από τη Βουλγαρία και μένουν στο απυρόβλητο, ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για να βρουν όλα τα θύματα της συγκεκριμένες συμμορίας των «χειρουργών».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε βάρος της 50χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη, ενώ η Αστυνομία αναφέρει ότι πρωϊνές ώρες «άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε 20.000 ευρώ και κοσμήματα, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου. Στη συνέχεια η συλληφθείσα, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, όπου παρέλαβε από την παθούσα, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και κοσμήματα (δαχτυλίδι, μενταγιόν, σταυρό)». Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν την δράστιδα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την συνέλαβαν.

Πάνω από 8.000 ευρώ και χρυσές λίρες

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην συλληφθείσα και σε σταθμευμένο όχημα της έξω από το κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 8.850 ευρώ, 36 χρυσές λίρες Αγγλίας, πληθώρα κοσμημάτων και ένα κινητό τηλέφωνο. «Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της δράστιδας», συνεχίζει η Αστυνομία «οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη το χρηματικό ποσό των 4.680 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων όπως βραχιόλια, μενταγιόν, ρολόγια, σκουλαρίκια, βέρες κ.α. Οι αστυνομικοί απέδωσαν σε μια από τις παθούσες μέρος των κοσμημάτων, τα οποία αναγνωρίστηκαν από την τελευταία. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την 14/12/2021 έως 26/12/2021, διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία, ακόμα τέσσερις απάτες, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών».

Κοντά στα 40.000 ευρώ η ζημιά

Οι δράστες, αφαίρεσαν συνολικά από τις παθούσες το χρηματικό ποσό των 29.900 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ. Λέει ακόμη η Αστυνομία: «Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση». Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το όχημα της κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα