Μαίνονται πυρκαγιές σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Λαμία, Φωκίδα και Ηλεία

Άλλη μια ημέρα σε συναγερμό η πυροσβεστική, προκειμένου να κατασβήσει πυρκαγιές, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το πρώτο μέτωπο πυρκαγιάς είναι αυτό στο δήμο Ερυμάνθου Αχαΐας, όπου από νωρίς το πρωί καίει πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρουπακιά. Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με 10 οχήματα και 20 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, από το μεσημέρι, πυρκαγιά

στην περιοχή Στίρφακα του Δήμου Λαμιέων, που καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια. Επί τόπου βρίσκονται εννέα οχήματα με 20 πυροσβέστες, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη Pezetel.

Εξάλλου, λίγο πριν τη 13.00, φωτιά εκδηλώθηκε και στην Ζάκυνθο, στη θέση Φιολίτης, που καίει χαμηλή βλάστηση. Εκεί βρίσκονται οκτώ οχήματα, 18 πυροσβέστες και δύο Pezetel.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στα Καστέλλια του Δήμου Γραβιάς στη Φωκίδα, για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και δύο Pezetel.

Τέλος, άλλη μια πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ήλιδας στην Ηλεία. Επί τόπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα