Μάλμε – Ολυμπιακός 0 – 1: «Διπλό» στη Σουηδία με υπογραφή Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Μάλμε στη Σουηδία για την 3η αγωνιστική του Europa League. Το «χρυσό» γκολ των Πειραιωτών πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 30ό λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ο Μαροκινός στράικερ αστόχησε σε πέναλτι. Εξαιρετικός ήταν και ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος είχε δοκάρι αλλά μοίρασε και την ασίστ στο γκολ

των «ερυθρολεύκων».

Η εικόνα του αγώνα

Πάρα πολύ δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στον αγώνα, ο οποίος κυριάρχησε. Μόλις στο τρίτο λεπτό, οι Πειραιώτες είχαν τελική, με τον Κοστίνια να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 10′ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ. Ο Μαρτίνς δοκίμασε τα πόδια του, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντάλιν. Στο 16′ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ χτύπησε ξανά. Ο Τσικίνιο μέσα από την… καρδιά της περιοχής προσπάθησε να κερδίσει τον Ντάλιν, αλλά ο έμπειρος κίπερ κράτησε το μηδέν. Ό,τι άξιζε, βάσει της εικόνα του στον αγώνα, πήρε ο Ολυμπιακός στο 31′. Ο Μαρτίνς με εντυπωσιακή ενέργεια ξεπέρασε δύο αντιπάλους του, πήρε μέτρα και τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με την μία πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 36′ οι Σουηδοί είχαν υποψία φάσης. Ο Άλι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Μπόλιν πήρε την κεφαλιά αλλά δεν ανησύχησε καθόλου τον Κωνσταντή Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει νωχελικά το δεύτερο ημίχρονο, με την Μάλμε να παίρνει χώρους και μέτρα στο γήπεδο. Στο 51′ ο Μπούτχαϊμ τροφοδοτήθηκε στην καρδιά της περιοχής, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τζολάκη. H καλύτερη στιγμή στο δεύτερο ήταν για τον Ολυμπιακό στο 68′. Ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Ντάλιν με ωραία επέμβαση κράτησε την ομάδα του… ζωντανή στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 74′. Ο Κρίστιανσεν έκανε το γυριστό σουτ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 83′ ο Ολυμπιακός είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Ελ Κααμπί ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Έσε προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Ντάλιν με καταπληκτική απόκρουση του είπε “όχι”. Οι Σουηδοί ασκούσαν ασφυκτική πίεση, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την ψυχραιμία και κράτησε το θετικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα.

Μάλμε-Ολυμπιακός 0-1

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέγιο, Γιόνσεν (70′ Ρόσενγκρεν), Πένια, Άλι (70′ Μπέργκ), Λουκίλι (60′ Κρίστιανσεν), Μπόλιν, Μπούτχαϊμ (81′ Ρικς)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11′ Πιρόλα (72′ Γκαρσία)), Έσε, Μουζακίτης (72′ Κωστούλας), Τσικίνιο, Μαρτίνς (85′ Στάμενιτς), Ροντινέι, Ελ Κααμπί (85′ Μασούρας)

Keywords
Τυχαία Θέματα