Μαστίγιο και καρότο από τη ΝΔ

Του Χρήστου Κούτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να δείξει υπεύθυνη εθνική στάση για το προσφυγικό, καταθέτοντας προτάσεις και προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους Ευρωπαίους εταίρους. Παράλληλα, είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την κυβέρνηση να κάνει πράξη την απειλή περί βέτο στις συνόδους κορυφής. Η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιούν στελέχη του κόμματος είναι «Χρειαζόμαστε στήριξη και αλληλεγγύη και όχι απομόνωση». Στη Συγγρού ανησυχούν για τα στοιχειά της οικονομίας, γιατί την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα

πως έχει προέλθει από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες, που ενώ είχαν τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάσει μείωση, αυξήθηκαν και πάλι.

Στο εσωτερικό του κόμματος όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην προετοιμασία του συνεδρίου, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα εξυγίανσης των οικονομικών του κόμματος. Ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε για τρεις αρχές, διαφάνεια, σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Ο κύριος Μητσοτάκης, όπως είπε, θα εισηγηθεί στο συνέδριο να απαγορευτεί ο δανεισμός των κομμάτων και να έχουν έσοδα είτε από την κρατική επιχορήγηση, είτε από ιδιωτική χρηματοδότηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέη 214.000.000 ευρώ. Οι δαπάνες του κόμματος είναι 8.200.000 ευρώ το έτος και τα έσοδα για το 2016 θα είναι 4.200.000 ευρώ. Το 60% θα πάει απευθείας στις τράπεζες και το 1.700.000 θα καλύψει τις ανάγκες του κόμματος. Ο κύριος Μητσοτάκης φιλοδοξεί να κατεβάσει κατά 70% τις ετήσιες δαπάνες του κόμματος. Το επόμενο διάστημα η ΝΔ μετακομίζει, μια κίνηση που θα αφαιρέσει από τα έξοδα περίπου 1.000.000 ετησίως, ενώ θα γίνει και περικοπή στο προσωπικό του κόμματος, καθώς θα γίνουν απολύσεις και μειώσεις στους μισθούς. Ο κύριος Μητσοτάκης καλεί τους ψηφοφόρους του κόμματος να βοηθήσουν τη ΝΔ μέσω δωρεών και δεσμεύτηκε πως όλες οι δαπάνες θα αναρτώνται σε ειδικό σάιτ και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι οι πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα