Μάξιμος Χαρακόπουλος – IPU: Τι αναφέρει στην επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο

Μάξιμος Χαρακόπουλος – IPU: Στη σημασία του ακηδεμόνευτου κοινοβουλευτισμού στον αγώνα για την αναχαίτιση της πανδημίας του Covid-19 και άλλων παγκοσμίων προβλημάτων, όπως η έξαρση των φαινομένων της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού, αναφέρεται ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συγχαρητήρια επιστολή του προς το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), βουλευτή του πορτογαλικού κοινοβουλίου, Duarte Pacheco. Ο επικεφαλής της ΔΣΟ υπογραμμίζει ότι «τα αναγκαστικά περιοριστικά

μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, επιφέρουν μοιραία μια σειρά από σοβαρές αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, όπως ραγδαία ύφεση των οικονομιών, κλείσιμο επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας.

Ταυτοχρόνως, η παρούσα περίοδος στιγματίζεται από την όξυνση του φαινομένου της τρομοκρατίας εκ μέρους ακραίων μισαλλόδοξων κύκλων, που, στο όνομα της θρησκείας, επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας». Επιπλέον τονίζει ότι «ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εκδήλωση στρατιωτικών αναμετρήσεων, με πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, όπως συμβαίνει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το φαινόμενο των διώξεων από τις εστίες τους συνανθρώπων μας λόγω της εθνοτικής ή της θρησκευτικής τους καταγωγής, και η μετατροπή τους σε πρόσφυγες, όπως συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, για τους οποίους η διεθνής κοινότητα οφείλει να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες για την επιστροφή τους στα σπίτια τους».

Τι είναι η Διακοινοβουλευτική Ένωση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει λέγοντας ότι «ως ΔΣΟ, ενός θεσμού που μετρά ήδη 27 χρόνια δράσης και συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της εκπροσώπους 25 κοινοβουλίων, πιστεύουμε ότι ο ακηδεμόνευτος κοινοβουλευτισμός αποτελεί την βάση της κοινής μας προσπάθειας και προσδοκούμε στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μας».

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός κοινοβουλευτικής σύνθεσης, που ιδρύθηκε το 1899 με στόχο την ενθάρρυνση της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ όλων των Κρατών. Σήμερα, η Διακοινοβουλευτική Ένωση έχει ως μέλη 179 εθνικά Κοινοβούλια και 13 περιφερειακά κοινοβουλευτικά σώματα. Μεταξύ των καταστατικών σκοπών της Οργάνωσης είναι η προώθηση της Δημοκρατίας και η προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα