Με ρυθμούς… πολυβόλου ξεριζώνουν φυτείες στην Κρήτη!

Όχι μία, όχι δύο, αλλά…δέκα έξι (!) φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν σε περιοχές της Κρήτης, σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε ημερών!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην πιο πρόσφατη επιχείρηση, εντοπίστηκαν σε περιοχές του Δήμου Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου εννέα (9) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης. Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, (09.08.2024), οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε

επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχές του Δήμου Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, από Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης εντοπίστηκαν εννέα φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, συνολικά πενήντα οκτώ (58) δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως 2,5 μέτρα τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν». Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Στο Ηράκλειο

Μόλις στις 6 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε, άλλη εκτεταμένη επιχείρηση εξερεύνησης για εντοπισμό φυτειών κάνναβης στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 5 του μήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Ηρακλείου και ειδικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, εντοπίστηκαν συνολικά 5 (πέντε) φυτείες αποτελούμενες από συνολικά 248 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στον Άγιο Νικόλαο

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου από αστυνομικούς της Ασφαλείας, όπου εντοπίστηκαν συνολικά δύο (2) φυτείες αποτελούμενες από 21 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ προχωρά σε συνολική αποτίμηση των επιχειρήσεων και για το διάστημα από 3 έως 6 Αυγούστου, όπου τα αποτελέσματα είναι απίστευτα.

Ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ¨

«Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων για τον εντοπισμό φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης που πραγματοποιήθηκαν από 3 έως και 6 Αυγούστου στην Κρήτη, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, Ειδικών τμημάτων Ασφαλείας και λοιπών αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, εντοπίστηκαν 24 φυτείες, εκριζώθηκαν 1.820 δενδρύλλια κάνναβης, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα και κατασχέθηκαν 1.180 γραμμάρια κάνναβης και πλήθος πειστηρίων».

\

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη,kriti