Μέχρι το 2013 έτοιμοι οι νέοι σταθμοί του Μετρό

«Ξεμπλοκάρουν» οι 7 νέοι σταθμοί του Μετρό προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Χαιδάρι, μετά την έγκριση που έλαβε σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Το έργο είχε μπλοκάρει λόγω της εμπλοκής της σύμβασης συματοδότησης της Αττικό Μετρό, που είχε υπογραφεί με τη Siemens, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί

σε περίπου 12 μήνες.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε πως «η υλοποίηση της σύμβασης είναι μονόδρομος, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι από τη μη λειτουργία των σταθμών αυτών απεμπολούνται έσοδα 65 εκατ. ετησίως». Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν δεν υπογραφεί οι συνέπειες (απώλεια εσόδων, απένταξη έργων, πρόσθετο κόστος, διακοπή δανειοδότησης κ.α.) για το ελληνικό δημόσιο θα είναι τεράστιες».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης γνωστοποίησε ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλου βρίσκεται σε εντατική συνεννόηση με τη Siemens στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το Δημόσιο και για τα ποσά που σχετίζονται με αυτή».

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εκπροσωπώντας όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, συμφώνησαν η κυβέρνηση να άρει την εκκρεμότητα, που υφίσταται από τον Ιούνιο του 2009, καθώς ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι νομικά η σύμβαση δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα