Μέρκελ: «Όχι» σε παρασκηνιακές συμφωνίες με τη Βρετανία πριν το Brexit

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ως φαίνεται είναι αποφασισμένη να διατηρήσει σκληρή στάση απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία και να μην συναινέσει στην επιδίωξη των βρετανικών τραπεζών να συνεχίσουν να έχουν οικονομικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την απόφαση για το Brexit.

Ουσιαστικά η Γερμανία δεν φαίνεται διατεθειμένη

να επιτρέψει στην Μεγάλη Βρετανία να διατηρήσει μια προνομιακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε οικονομικό επίπεδο.

Ενδεικτικό αυτής της επιδίωξης είναι η τοποθέτηση της κ. Μέρκελ σε κλειστή σύσκεψη με Γερμανούς βουλευτές όπου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί το «πράσινο φως» στις βρετανικές τράπεζες να κάνουν «δουλειές» με τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που προσβλέπουν στην διατήρηση μιας ειδικής σχέσεως με την βρετανική αγορά.

Όπως σχολιάζεται εμφατικά στο Bloomberg, η συγκεκριμένη τοποθέτηση της Μέρκελ καταδεικνύει την άρνηση της Γερμανίας να επιτραπεί στην Τερέζα Μέι να διαπραγματευτεί ειδικές οικονομικές συμφωνίες ανά κλάδο σε μια προσπάθεια της Μεγάλης Βρετανίας να λειανθεί ο χαρακτήρας του Brexit, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις για την χώρα της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χέριμπερτ Χίρτε, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών «Η Μέρκελ σωστά προειδοποιεί να μην γίνονται ειδικές συμφωνίες για μεμονωμένες βιομηχανίες.Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ευνοϊκή μεταχείριση για κάποιους».

Ενώ εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η θέση της Μέρκελ για το Brexit παραμένει αμετάβλητη :Η Μεγάλη Βρετανία επιβάλλεται να αποδεχθεί την αρχή της ΕΕ για ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών.

Το άρθρο Μέρκελ: «Όχι» σε παρασκηνιακές συμφωνίες με τη Βρετανία πριν το Brexit εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα