Μέρκελ-Ολάντ: Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η εντυπωσιακή άνοδος των ευρωσκεπτικιστών και των ακροδεξιών κομμάτων στις Ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα οι ισχυροί ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ να αναγνωρίζουν τώρα ότι πρέπει να ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική από αυτή που εφάρμοζαν.

Συγκεκριμένα τόσο η γερμανίδα καγκελάριος, όσο και ο γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις τους τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει πλέον ανάπτυξη

με δημιουργία θέσεων εργασίας και μια καλύτερη προοπτική γενικότερα για τους ευρωπαίους πολίτες.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης και όπως φαίνεται οι δύο ηγέτες, αλλά και άλλοι ηγέτες από τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. φέρονται διατεθειμένοι να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την αλλαγή πολιτικής καθώς οι πολίτες της Ε.Ε. εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους σε αυτή. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της καγκελαρίου Μέρκελ η οποία μέχρι πρόσφατα έβλεπε τα πράγματα διαφορετικά:

«Ο καλύτερος τρόπος είναι να εστιάσουμε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους απογοητευμένους πολίτες που ψήφισαν με τρόπο που δεν επιθυμούσαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα