Μέτρα ασφαλείας στο αεροπλάνο: Οι στολές στην εποχή της πανδημίας

Μέτρα ασφαλείας στο αεροπλάνο: Στο παρελθόν ανήκουν πλέον οι στολές που είχαν οι αεροσυνοδοί της AirAsia, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα των συνοδών των πτήσεων και να εναρμονιστεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της μεγάλης κρίσης του κοροναιού. Τα αεροπλάνα της εταιρείας βρίσκονται στο έδαφος από τον Μάρτιο, όταν εξαπλώθηκε ο νέος φονικός ιός και την Τετάρτη 29 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις εντός της Μαλαισίας και από την 1η Μαΐου

στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία από τις 4 Μαΐου και από τις 7 του μηνός στις Φιλιππίνες.

Ενόψει των νέων πτήσεων, η εταιρεία πήρε τα μέτρα της και προχώρησε στην αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης των αεροσυνοδών, κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις στις ενδυμασίες τους, έτσι ώστε οι νέες στολές να είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον επικίνδυνο ιό. Διατήρησε βέβαια το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα αλλά πλέον προστέθηκαν οι μάσκες, τα γάντια, και οι στολές παραπέμπουν περισσότερο σε… ενισχυμένες φόρμες παρά στα κομψά σετ που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Παρ’όλα αυτά η γοητεία και η φινέτσα μιας γυναίκας, όταν την διαθέτει, δεν πτοείται ούτε από τον… κορονοϊό.

Πώς να προστατευθούμε μέσα στο αεροπλάνο από τον κορονοϊό

Όσο κι αν είναι εφικτό στην καθημερινότητα μας να απομακρυνθούμε από ένα άτομο που νοσεί, αυτό είναι πρακτικά ανέφικτο όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι με αεροπλάνο, στο οποίο θα είμαστε αναγκασμένοι να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με άλλους ανθρώπους για αρκετές ώρες. Η χρήση μιας απλής μάσκας είναι το πρώτο και το πιο απλό που θα σκεφτεί κάποιος προκειμένου να προστατευτεί, αλλά αρκεί μόνο αυτό; Μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές ακόμα απλές συμβουλές:

-Επιλέξτε, αν είναι δυνατόν η θέση σας να μην είναι δίπλα στις τουαλέτες, καθώς είναι ένα σημείο που επισκέπτονται πολλοί επιβάτες.

-Χρησιμοποιείστε απολυμαντικά μαντηλάκια μόλις καθίσετε στη θέση σας για να για να καθαρίσετε το τραπεζάκι του καθίσματός σας, τα χερούλια του (υποβραχιόνιο) την επιφάνεια του «τοίχου» και το τζάμι σας, τη ζώνη ασφαλείας σας και την αγκράφα της.

-Αφού καθίσετε, απολυμάνετε τα χέρια σας με τα ειδικά απολυμαντικά μαντηλάκια για να αποφεύγετε τη μετάδοση από τόσες επιφάνειες με τις οποίες έχετε αναπόφευκτα έρθει σε επαφή (ντουλάπι πάνω από τη θέση σας, καθίσματα κλπ).

-Περιορίστε τις μετακινήσεις εντός του αεροπλάνου. Γι’ αυτό το λόγο , φροντίστε να έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα του αεροδρομίου πριν την πτήση, να έχετε πάρει από το σακίδιο σας ό,τι μπορεί να σας είναι χρήσιμο πριν καθίσετε στο κάθισμά σας, να χρησιμοποιήσετε anti-DVT τεχνικές για καθήμενους για να μην χρειαστεί να σηκωθείτε για να ξεμουδιάσετε.

-Μην χρησιμοποιείτε τα περιοδικά του αεροπλάνου που βρίσκονται στη θήκη του καθίσματος σας. Πιθανώς να τα έχουν πιάσει δεκάδες χέρια προηγούμενων επιβατών.

-Αμέσως μετά την προσγείωση, μην βιαστείτε να σηκωθείτε στο διάδρομο για την αποχώρηση σας. Συνήθως περνούν αρκετά λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά οι επιβάτες και δεν θέλετε όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεστε σε « στενή επαφή» στο διάδρομο με άλλους επιβάτες, πιθανούς φορείς μιας λοίμωξης.

Και… καλή πτήση!

Keywords
Τυχαία Θέματα