Μια άλλη ποδηλατάδα…

Πολιτιστική Ποδηλατάδα στους δρόμους της Δυτικής Αθήνας με τίτλο «Στα χνάρια της αρχαίας Ιεράς Οδού» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ποδηλατική βόλτα επί της Ιεράς Οδού, ένα συνδυασμό του χθες (πομπή) με το σήμερα (ποδηλατάδα), καθώς θα περιλαμβάνει στάσεις σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Από την εκδήλωση θα αναδειχτούν η ιστορικής σημασίας Ιερά Οδός, καθώς και σημαντικά ιστορικά στοιχεία των Δήμων Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου. 

Η διαδρομή της ποδηλατάδας έχει ως εξής:

Εκκίνηση

από την πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στις 10:00 π.μ., όπου αρχαιολόγος θα ενημερώσει τους ποδηλάτες για την αρχαία πομπή της Ιεράς Οδού.

Από εκεί με κατεύθυνση προς Δαφνί διανύουμε 5 χλμ. επί της Ιεράς Οδού μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών.

Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, διανύουμε 1,5 χλμ. μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης στην περιοχή Αφαία, όπου θα πραγματοποιηθεί στάση και αρχαιολόγος θα δώσει πληροφορίες για την περιοχή.

Μετά από 1,5 χλμ. κάνουμε δεξιά προς τη λεωφόρο Σχιστού, περνάμε πάνω από τη γέφυρα και στο πρώτο φανάρι κάνουμε αριστερά στην οδό Ορφέως μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών για να επιστρέψουμε στο Άλσος Μπαρουτάδικο, όπου είναι και ο τερματισμός. Εκεί θα πραγματοποιηθεί κλήρωση δώρων (ποδηλατικά κράνη). Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι  16 χλμ.

Η συμμετοχή στην ποδηλατάδα είναι ελεύθερη και μπορούν να πάρουν μέρος άτομα κάθε ηλικίας. Για τα παιδιά απαιτείται συνοδός. Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητικοί σύλλογοι, ποδηλατικές ομάδες και σχολεία, ενώ έχουν προβλεφθεί μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων και εθελοντικών ομάδων.

Της ποδηλατάδας θα ηγηθεί ο Ολυμπιονίκης ποδηλασίας 2004 Γιώργος Χειμωνέτος, ο οποίος στον τερματισμό θα παρουσιάσει δεξιοτεχνίες με τους μικρούς ποδηλάτες. 

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2012 της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
ποδηλαταδα χαϊδαρίου.
Τυχαία Θέματα