Μην κάνετε like, είναι... κολλητικό!

Θα περιμένατε ποτέ ότι το like ενός φίλους σας στο facebook είναι... κολλητικό; Σύμφωνα με νέα έρευνα, ένα like σε ένα άρθρο ή για ένα προϊόν είναι αρκετό, πτοκειμένου ο επόμενος αναγνώστης να εκφράσει και αυτός εξίσου θετική γνώμη, ακόμα κι αν το άρθρο ή το προϊόν στην πραγματικότητα δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, πολλοί καταναλωτές επηρεάζονται σημαντικά για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που αποφασίζουν να αγοράσουν μέσω διαδικτύου,

ανάλογα με τις κρίσεις άλλων καταναλωτών που έχουν ήδη αναρτηθεί σε μια ιστοσελίδα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σίναν Αράλ του πανεπιστημίου ΜΙΤ, κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό μέσω ενός πειράματος διάρκειας 5 μηνών. Ειδικότερα, μελέτησαν τον τρόπο που οι online «βαθμολογίες» που δίνονταν για ορισμένα θέματα της επικαιρότητας σε μια μεγάλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα, επηρέαζαν τις κρίσεις τρίτων υπέρ ή κατά κάποιας άποψης.

Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου επηρεάζονται σημαντικά από τα θετικά σχόλια και τις θετικές «βαθμολογήσεις» που κάνουν άλλοι άνθρωποι πάνω σε ένα θέμα, ενώ αντίθετα η επιρροή από τα αρνητικά σχόλια είναι πολύ μικρότερη.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι είναι δυνατό να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση μέσω της συστηματικής διοχέτευσης online θετικών σχολίων και κρίσεων. Το πείραμα έδειξε ότι η δημοφιλία μιας άποψης μπορεί σταδιακά να αυξηθεί έως 25% μετά από ένα αρχικό κατευθυνόμενο θετικό σχόλιο, μέσω αξιοποίησης της συμπεριφοράς «κοπαδιού» που χαρακτηρίζει τους χρήστες του διαδικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα