Μις Σερβία – αλβανικός αετός: Θύελλα αντιδράσεων για τη “Μεγάλη Αλβανία” της Βαλεντίνα Πέτροβιτς

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα σερβικά social media η κίνηση της εστεμμένης Μις Σερβία να σχηματίσει με τα χέρια της τον αλβανικό αετό, που θεωρείται ότι συμβολίζει τη «Μεγάλη Αλβανία». Το περιστατικό συνέβη στον διαγωνισμό Miss Intercontinental που πραγματοποιείται στην πόλη Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Εκεί, η Μις Σερβία

Βαλεντίνα Πέτροβιτς φωτογραφήθηκε με τις καλλονές από Αλβανία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο οι οποίες σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η Μις Αλβανία με τη λεζάντα «Πάμε Αλβανία»Η Μις Σερβία (αριστερά) και οι άλλες κοπέλες από Κόσοβο, Μαυροβούνιο και Αλβανία

Όπως αναφέρει το σερβικό σάιτ Blic, «το σύμβολο αυτό αποτελεί πρόκληση για τους Σέρβους, αφού εκπροσωπεί την ιδέα της λεγόμενης “Μεγάλης Αλβανίας”», προσθέτοντας ότι «αυτή η φωτογραφία προκάλεσε χιονοστιβάδα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Μις Σερβία με μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram ζητά από τον κόσμο να την συγχωρέσει για την απερισκεψία της, καθώς επρόκειτο για μια αυθόρμητη κίνηση. «Σε μια στιγμή ευφορίας για το πάρτι μού είπαν να βγάλω μαζί τους μια φωτογραφία. Στάθηκα δίπλα στα κορίτσια με μεγάλη ταχύτητα και έβαλαν τα χέρια μου για το πώς να ποζάρω, δεν είχα κακές προθέσεις, ήταν μια στιγμιαία απερισκεψία και ανόητος αυθορμητισμός», έγραψε η Πέτροβιτς. Επίσης, ανέφερε ότι αγαπά και εκτιμά τις αξίες της Σερβίας και ότι η Σερβία είναι το μόνο σύμβολο που κουβαλά στην καρδιά της.

Η Vesna de Vinca, που είναι υπεύθυνη για τα καλλιστεία Miss Serbia, κλήθηκε από το B92.net να κάνει ένα σχόλιο για τη φωτογραφία που προκάλεσε σάλο. «Είναι μεγάλη απογοήτευση για εμάς. Φυσικά σοκαριστήκαμε όταν είδαμε αυτή τη φωτογραφία και ήρθαμε αμέσως σε επαφή με τη Βαλεντίνα. Η εξήγησή της είναι σημαντική. Το πιο εύκολο θα ήταν να την καταδικάσουμε αμέσως», είπε, συμπληρώνοντας ότι η νεαρή καλλονή νιώθει τεράστια πίεση. Οι σχέσεις Σερβίας – Αλβανίας ποτέ δεν ήταν καλές, ενώ επιδεινώθηκαν μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999 (όπου οι Σέρβοι τέθηκαν απέναντι στην αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση UCK). Το 2008, δε, η Αλβανία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα