Μητσοτάκης Ελληνικό: Μπήκαν οι μπουλντόζες, ξεκινάει η μεγάλη επένδυση

Μητσοτάκης Ελληνικό: Στο Ελληνικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε μητροπολιτικό πάρκο, το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εργοτάξιο του Ελληνικού, φορώντας ειδικό κίτρινο γιλέκο, στην ομιλία του τόνισε πως με την έναρξη των εργασιών ουσιαστικά τραβάμε μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και πρόσθεσε ότι «ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης».

«Σήμερα είναι μια

πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό.

Μια κυψέλη ανάπτυξης

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν την κατεδάφιση ενός παλαιού κτιρίου. Υπενθυμίζεται πάντως πως από την Τετάρτη είχαν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες, καθώς μπουλντόζες μπήκαν στο Ελληνικό αρχίζοντας την κατεδάφιση των κτιρίων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Συνολικά υπολογίζεται πως θα κατεδαφιστούν 900 κτίρια στις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Σύμφωνα με την Lamda Development, το όραμα για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι ο σχεδιασμός μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης για την Αθήνα, με κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Ελληνικό έργα: Αισιόδοξοι οι δήμαρχοι

Οι δήμαρχοι των δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου μίλησαν στο MEGA για την έναρξη των έργων στο χώρο του παλιού αεροδρομίου και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια. Αρχικά, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υπογράμμισε ότι όλοι περίμεναν χρόνια αυτή την ημέρα. «Αισθανόμαστε ότι αυτό είναι η αρχή για καλύτερες ημέρες στη συνέχεια» σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, υποστηρίζοντας ότι κοινός στόχος όλων είναι η συνολική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. «Είναι μια περίοδος με μεγάλες παρεμβάσεις αυτή που ακολουθεί, με πολλά εργοτάξια στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα για το δήμο, στο έδαφος του οποίου βρίσκεται το 90% της επένδυσης. «Έπειτα από 80 χρόνια ενώνεται και πάλι η πόλη του Ελληνικού» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντάτος, σημειώνοντας ότι ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μετά την ολοκλήρωση των έργων θα έχει 25.000 περισσότερους κατοίκους. «Θα έχουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη μας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του πνεύμονα πρασίνου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή με το πάρκο των 2.500 στρεμμάτων. Τέλος, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης σημείωσε ότι η επένδυση επιτέλους ξεκινά, «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι δημιουργικός γεμάτος με προσδοκίες», ενώ τόνισε πως είναι ώρα ευθύνης για όλους, προκειμένου οι δήμοι να δώσουν την προστιθέμενη αξία στην επένδυση και συνολικά στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι θα είναι αρκετά σημαντικές οι θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν, τα έσοδα στους δήμους, αλλά και οι συμπράξεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία των δήμων και του επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα