Μητσοτάκης Λονδίνο: Χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με αποτελεσματικότητα

“Θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει ή θα γυρίσουμε πίσω”. Αυτό ήταν το βασικό δίλημμα το οποίου επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των επικείμενων εκλογών, μιλώντας την Κυριακή το βράδυ σε κομματική εκδήλωση μελών και φίλων της ΝΔ στο Λονδίνο. “Σας θέλω παρόντες σε αυτήν την μάχη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, επεσήμανε πως όταν έρθει η

ώρα των εκλογών “μπορούμε να προταξουμε τι κάναμε μεις και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ”, για να προσθέσει, “θέλουμε η Ελλάδα να κινείται στα 4 σημεία του ορίζοντα όπως μας έλεγαν κάποιοι”.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως οι πρώτες κάλπες που θα στηθούν, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση δηλαδή, θα είναι σημαντική και κάλεσε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και κατ επέκταση τους ομογενείς ανά τον κόσμο να σπεύσουν να εγγραφούν εγκαίρως στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, βάσει της νέας εκλογικής νομοθεσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του γιατί παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, “εμφανιστήκαμε συνεπείς στις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δηλαδή την μείωση των φόρων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες”. Ο κ Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η διαρκής στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής κρίσης καθίσταται εφικτή λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που δημιουργεί δημοσιονομικό πλεόνασμα. Τόνισε δε πως η χώρα μας την τελευταία τριετία έχει γίνει ισχυρότερη θωρακίζοντας την αμυντική της ικανότητα και αποτρέποντας την επιθετικότητα της Τουρκίας. “Είχαμε μόλις λίγους μήνες καθαρού κυβερνητικού έργου με μία μεγάλη προκλητικότητα από την Τουρκία και μετά την εισβολή της Ρωσίας. Μείναμε όμως συνεπείς στις δεσμεύσεις μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα