Ν. Δένδιας: «Η ΕΛΑΣ αιφνιδιάστηκε»

Στην παραδοχή πως η Ελληνική Αστυνομία αιφνιδιάστηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προέβη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

«Δεν πρόκειται να ωραιοποιήσω την αλήθεια. Η ΕΛ.ΑΣ, αιφνιδιάστηκε. Σήμερα αστοχήσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο υπουργός επισήμανε ότι «ειδοποιήθηκα τη στιγμή που συνέβαινε το περιστατικό και έδωσα εντολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να

επικοινωνήσει και να λάβει άδεια ώστε να επέμβουν οι δυνάμεις και να εκκενώσουν τον χώρο».

Ο υπουργός στάθηκε κατά όσων φτάνουν «στα άκρα», τονίζοντας πως «καταλαβαίνω και συμπονώ τους ανθρώπους που έχουν να πληρωθούν πάρα πολύ καιρό αλλά η κατάληψη του υπουργείου, τι προσδίδει στη προσπάθεια να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται;». 

Για το συμβάν, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός διευθυντής Θόδωρος Κολοκυθάς που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα και τη φύλαξη του Πενταγώνου. Παράλληλα, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ κρίθηκε ανεπαρκής η δύναμη, που είχε διατεθεί αρχικά για το Πεντάγωνο και ειδικότερα, δέκα μόνον αστυνομικοί, χωρίς διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ πηγές του Αρχηγείου τόνιζαν πως ο υπεύθυνος αξιωματικός δεν ζήτησε έγκαιρα ενισχύσεις.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα