Ν. Παππάς: Η επιστολή Βαρουφάκη δεν αλλάζει- Ή θα γίνει ή δεν θα γίνει

Δηλώσεις για το κρίσιμης σημασίας Eurogroup έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Πάππας, υπερτονίζοντας την αταλάντευτη στάση της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε «τα πράγματα είναι σε ένα σημείο που η κάθε πλευρά πρέπει να αποδείξει εάν επιθυμεί λύση ή όχι».

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε, αλλά για να συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Παππάς,

μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία, η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια, για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής».

Μάλιστα, ο κ. Παππάς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας, ότι «η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. “Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης».

Σχετικά με τα σενάρια για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, κάτι που και ο Γερμανός επίτροπος για θέματα ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ πρότεινε, ο κ. Παππάς δεν το απέκλεισε και είπε πως «θα περιμένουμε τα αποτελέσματα του Eurogroup πριν αποφασίσουμε για νέες συναντήσεις».

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα