«Να παραιτηθεί!»: Οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ «πυροβολούν» τον Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων

Στο στόχαστρο της ΝΔ έχει μπει ο υπουργός Παιδείας μετά την δήλωσή του ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε στο Twitter την άποψη του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ότι δεν υπάρχει Γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.

«Είναι αδύνατον ο κ. Φίλης να παραμένει στη θέση του αμφισβητώντας την Ομόφωνη απόφαση της Βουλής

για την Γενοκτονία», έγραψε στον λογαριασμό του o υποψήφιος «γαλάζιος» πρόεδρος .

Απόστολος Τζιτζικώστας

Να διώξει τον υπουργό Παιδείας τον οποίο χαρακτηρίζει «θλιβερό» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα ζητά από τον υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί για όσα δήλωσε σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων την οποία ουσιαστικά αρνήθηκε.

«Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους αγώνες που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του» αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζει, επίσης, στον υπουργό Παιδείας τη φράση του Χρήστου Γιανναρά σε συγκέντρωση για τη γενοκτονία το 2006: «Το νόημα αυτής εδώ της σύναξης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία ρεαλιστική πολιτική δέσμευση: ότι θα αποδοκιμάζουμε πάντοτε με την ψήφο μας κάθε πολιτική ηγεσία, οποιασδήποτε επίπλαστης ή πραγματικής ιδεολογικής απόχρωσης, που επιδεικτικά παραγνωρίζει την ευαισθησία του λαού μας για τη Γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού Ελληνισμού».

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζοντας τις «αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη:

Ενώ, με απόφασή της, το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, εικοσιένα χρόνια από τότε ο υπουργός Παιδείας παραμερίζει την απόφαση εκείνη και αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι πήρε τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος.

Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα