Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Σάμο

Ένα μικρό παιδί και τέσσερις γυναίκες είναι ο τραγικός απολογισμός της νέας τραγωδίας με πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη.

Προσπάθησαν να σωθούν από τον αιματηρό εμφύλιο στη Συρία, αλλά η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς ανατράπηκε το σκάφος με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν από τα τουρκικά παράλια προς τη Σάμο.

Το νέο ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες συνέβη το πρωί και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά την ανατροπή λέμβου με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Αντίθετα

κατάφεραν να διασωθούν δύο γυναίκες, δύο άντρες και ένα παιδί που περισυλλέγησαν από τα πληρώματα σκαφών της Frontex και του Λιμενικού Σώματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή με τη συνδρομή και ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις των διασωθέντων, στη λέμβο επέβαιναν περίπου 10 άτομα.

Συνεχίζονται οι αφίξεις στον Πειραιά

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα κύματα προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου και από εκεί στον άτυπο καταυλισμό στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκεί ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων ανέρχεται σε 4.550 άτομα, καθώς ελάχιστοι επιθυμούν να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Δύο τουριστικά λεωφορεία με 114 ανθρώπους αναχώρησαν την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, άλλα 65 πρόσωπα προωθήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Αντρέα και 49 σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Λάρισα.

Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2» από τα Δωδεκάνησα, μεταφέροντας δύο μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Paros» με 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Φυλλάδιο από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα διανεμηθεί από μεθαύριο, Δευτέρα, ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά).

Στόχος της ελληνικής Πολιτείας να ενημερωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για την κατάσταση ώστε να μην έχουν φρούδες ελπίδες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, αλλά και να οδηγηθούν σε χώρους φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα