Νεαρή που είχε καταψύξει την ωοθήκη της, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και μια βαθιά ευτυχία, υποδέχτηκαν γονείς και γιατροί το υγιέστατο αγοράκι που ήρθε στον κόσμο,την ώρα που οι ελπίδες ήταν μηδαμινές!
Η 24χρονη Μοάζα Αλ Ματρούσι από το Ντουμπάι είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που κατάφερε να γεννήσει, με την ωοθήκη της που είχε καταψυχθεί όταν ήταν παιδί, για να μην καταστραφεί από την ασθένεια της.

Η νεαρή μητέρα είχε γεννηθεί με β-θαλασσαιμία, μια κληρονομική πάθηση του αίματος και όταν ήταν 9 ετών, οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως θα χρειαστεί

χημειοθεραπεία, προτού κάνει μεταμόσχευση μυελού από τον αδελφό της.

‘Οταν η οικογένεια της ενημερώθηκε για τη ζημιά που προκαλούν οι χημειοθεραπείες στην ωοθήκη, ζήτησε από τους γιατρούς να κάνουν κάτι για να τη σώσουν. Εκείνοι, αφαίρεσαν τη δεξιά ωοθήκη με επέμβαση στη Βρετανία και την είχαν καταψύξει σε θερμοκρασία μείον 196 βαθμών Κελσίου, προτού την αποθηκεύσουν για χρόνια σε υγρό άζωτο.
Την περασμένη χρονιά, γιατροί στη Δανία μεταμόσχευσαν τμήματα του κατεψυγμένου ωοθηκικού ιστού ξανά στην 24χρονη και η ορμονική λειτουργία της επανήλθε κανονικά.

Η Μοάζα προχώρησε σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης, η οποία είχε επιτυχία, με αποτέλεσμα τρία γονιμοποιημένα ωάρια να εμφυτευθούν φέτος στη μήτρα της. Τελικά η γυναίκα μόλις γέννησε ένα υγιές αγοράκι και όπως είπε, σύμφωνα με το BBC, «πρόκειται για θαύμα. Περιμέναμε τόσο πολύ για ένα υγιές μωρό».

Από την μεριά της, η γυναικολόγος της στο ιδιωτικό Νοσοκομείο Πόρτλαντ στο Λονδίνο Σάρα Μάθιους δήλωσε: «Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Γνωρίζουμε ότι η μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού δουλεύει σε μεγαλύτερες γυναίκες, αλλά ποτέ έως τώρα δεν ξέραμε αν μπορούσαμε να πάρουμε κατεψυγμένο ιστό ενός κοριτσιού, να το καταψύξουμε και να τον κάνουμε να λειτουργήσει ξανά».

Πάνω από 60 μωρά έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο ως σήμερα, αλλά η Μοάζα είναι η πρώτη που κατάφερε να γεννήσει με ωοθήκη που είχε καταψυχθεί πριν ακόμη μπει στην εφηβεία.

Το σπουδαίο αυτό γεγονός, δίνει ελπίδες σε πολλά κορίτσια και νέες γυναίκες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς παιδί εξ’ αιτίας θεραπειών για τον καρκίνο.

Το άρθρο Νεαρή που είχε καταψύξει την ωοθήκη της, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα